8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta k hubnutí nevede přes diety

10. 02. 2012 | Diety
Cesta k hubnutí nevede přes diety. Všechny diety hubnutí spíše škodí. Diety jsou nepřítelem hubnutí. Musíte se naučit hubnout revolučně - hlavou. Výzkumy, ve kterých zkoumané osoby držely drastickou dietu hladověním, dokázaly, že tyto osoby si vypěstovaly závislost na jídle, a následně se jejich spotřeba potravin zvýšila osmkrát.

Nadváha je psychický problém - jde o obranný mechanismus těla, které se chce bránit před negativními pocity.

V knize „Miluj svůj život“  Louise L.Hay  píše,  co způsobuje obezitu.  Domnívá se, že většina  nemocí  má psychosomatický původ. A na obezitě se podepisuje strach,  potřeba ochrany, útěk před city.  Ale také nejistota, zavrhování sebe sama a hledání seberealizace a naplnění.

Sebevětší síla vůle ovšem  obezitu nevyléčí. Většinou to bývá problém tak hluboce zakořeněný ve vašem podvědomí, že je třeba je tzv. přeprogramovat.

Louise L. Hay nabízí tuto afirmaci: "Jsem usmířený s vlastními pocity, jsem v bezpečí. Vytvářím si bezpečné prostředí. Mám se rád a jsem se sebou spokojený." (Afirmace je pozitivní výrok, něco jako modlitba, který má sílu měnit a upravovat špatné návyky a vzorce v našem podvědomí.) O  přeprogramování  špatných mentálních návyků  existuje hodně návodů.  Já zmíním zatím pár praktických rad.

Zde jsou:


Obézní   lidé většinou jí daleko hltavěji a rychleji, než lidé štíhlí. Taky na jídlo myslí většinu dne. Paradoxně na jídlo nemyslí, když jí. Hodně lidí při jídle sleduje televizi, čte si, baví se s někým, a nevnímá, jak jídlo z talíře mizí, a co vlastně jí.

Naučte se jíst 4krát pomaleji než jíte doposud. Po každém soustu položte jídelní příbor. Trochu vás to zpomalí. Nechte na rozdíl od rad vašich matek něco na talíři. Nakládejte si raději méně a pak si přidejte. Zavřete oči pokaždé, když si dáte jídlo do úst. Vytvořte si z jídla obřad.

Až po dvaceti minutách od jídla se dostaví pocit nasycení - počítejte s tím a jezte menší porce.

Už jste slyšeli výrok, že hlad je převlečená žízeň? Možná jste si mysleli, že se jedná jen o bonmot. Přitom skutečně pocit hladu je identický s pocitem hladu. Pokud neznáte řeč svého těla, můžete snadno oba pocity zaměnit. Proto při pocitu hladu se doporučuje napít vody, a pokud máte po půl hodině stále hlad, teprve potom se najíst.

Naučte se vnímat pokyny svého těla. Pokud jste se nasytili jídlem zdravým, půl hodiny po jídle budete cítit příliv energie. Naopak - po jídle špatném, nezdravém, se cítíte unavení a ospalí.

Zahoďte váhu. Vaše hmotnost  je kolísavá a podléhá mnoha vlivům, množstvím vody v těle, podléhá atmosférickému tlaku. Vážení vyvolává pocit viny a vina zpomaluje ozdravný proces ve vašem těle. Pokud cítíte tak silnou potřebu se vážit, doporučuji  se zvážit maximálně dvakrát do měsíce.

Všeobecně známá zásada: zhubnete tak, že přijmete méně kalorií  než potřebujete.

Pohybujte se. Rozdíl mezi tím, kolik ujdou průměrně štíhlí lidé a lidé s nadváhou je asi dva tisíce kroků. Dva tisíce kroků, to je patnáctiminutová procházka.

Mějte se rádi. Začněte léčit svou duši, a výsledky se dostaví.

Autor:Jantra


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
i když vypiju denně 5 litrů vody, stejně mám hlad...
Obrázek uživatelky
profil
To jak pociťuje vaše tělo žízeň nebo hlad je velmi podobné. V podstatě jde o to, že už neumíme číst signály našeho těla tak dobře, abych je rozpoznali. Zkrátka: nevíme, jestli to, co cítíme je hlad nebo žízeň. Proto jedna z rad zní, nejdříve se napij, a pokud onen pocit neustoupí, dejme tomu během patnácti minut, teprve se najez.
Obrázek uživatelky
profil
Nerozumím této větě z článku: "Přitom skutečně pocit hladu je identický s pocitem hladu."

Vy ano?
Obrázek uživatelky
profil
ach jo,když já jsem mlsná...
Obrázek uživatelky
profil
za pouční rady Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles