Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější diety - Plážová dieta

12. 08. 2011 | Diety

Jedna z nejúspěšnějších dietních metod posledních let nazývaná také jako "plážová dieta" je dílem floridského kardiologa A. Agatstona. Princip této třífázové diety je jednoduchý: málo tuků, málo sacharidů a hodně vlákniny. První fáze je nejpřísnější, kdo ji ale překoná, neměl by mít pak potíže stravovat se tímto způsobem třeba i celý život, udržet si rozumnou váhu a navíc žít mnohem zdravěji.


PRINCIP DIETY


První čtrnáctidenní fáze (odstranění zlozvyků): Třikrát denně běžné porce jídla: červené maso, drůbež, ryby, spoustu zeleniny, vejce, sýr a salát s olivovým olejem. Naprosto zakázáno je: pečivo, rýže, brambory, těstoviny, ovoce, cukrovinky, zmrzlina a cukr.


dietyDruhá fáze (návrat zakázaných potravin): Začněte přidávat některá zakázaná jídla, pokud se neubráníte chuti na ně: chleba, těstoviny, rýži, brambory, čokoládu. Ovšem jen malé kousky! Druhou fázi je třeba držet tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované váhy.


Třetí fáze (nový styl stravování): Už jste si zvykli na menší porce jídla, netrápí vás hlad. Zjišťujete, že vlastně nedržíte dietu, ale stravujete se rozumněji. Pokud z nějakého důvodu spadnete znovu do nezdravého přejídání, je třeba začít úplně od začátku.


ZAKÁZANÉ POTRAVINY


Brambory, bílý chléb, bílá rýže, těstoviny a bílý cukr. Umělé tuky se nahrazují přírodními.


POVOLENÉ POTRAVINY


Malé hříchy jsou povoleny – například dva čtverečky hořké čokolády nebo sklenka červeného vína večer není žádný problém.


POZITIVA


dietyDíky plážové dietě se pomocí správně sestaveného jídelníčku naučíte regulovat chuť k jídlu a velikost porcí, aniž byste museli potraviny vážit a počítat jejich energetickou hodnotu. Naučíte se jíst čtyřikrát nebo pětkrát denně tak, abyste nikdy neměli pocit velkého hladu.


NEGATIVA/RIZIKA


Velmi nízké zastoupení sacharidů může vést k úbytku svalové hmoty a velké zastoupení vlákniny může u citlivých jedinců způsobit žaludeční potíže.


Zpět na kompletní seznam diet:

Nejznámější a nejpopulárnější diety


Zdroj: ŽijZdravě.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
chci mít ploché bříško a to dieta nespraví...jenom makat makat a makat....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles