8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tai-či pomůže ulevit od ztuhlého těla

16. 02. 2010 | Fitness
Pokud trpíte artritidou, jste si jistě vědomi pozitivního účinku pohybové aktivity na své onemocnění. Proti bolestem kloubů a svalů, které pacienty s revmatoidní artritidou trápí asi nejvíce, a také proti ztuhlosti působí například posilovací a protahovací cviky, plavání nebo jízda na kole. Pokud však chcete vyzkoušet něco méně tradičního, zabruste do světa čínských bojových umění a objevte tai-či.


Jak na to

Tai-či není jen bojové, ale také relaxační cvičení, které se vyznačuje pomalými, klidnými a vláčnými pohyby. Tyto pohyby jsou doplněny také hlubokým dýcháním. Ve svém důsledku pak nejen ulevuje od bolestí, ale zároveň napomáhá i ke zlepšování celkového fyzického zdraví.
Obvykle se cvičí ve skupině, ale můžete i individuálně, sami, kdykoliv máte chvilku času. Pokud ale s tai-či teprve začínáte, vždy se svěřte do rukou zkušenému mistrovi, abyste si navíc ještě neublížili. Velmi oblíbené je toto cvičení samozřejmě v Číně a v asijských zemích obecně, na Západ zatím proniká pomalu.


Blahodárné účinky potvrzují i vědci

Existuje hned několik studií, které se týkají výzkumu účinnosti tai-či při odstraňování bolestí, zlepšování kvality života a pohybových možností u pacientů s revmatoidní artritidou. Vesměs všechny ukázaly významné pokroky ve všech sledovaných parametrech.


Pozitiva a negativa

Tai-či není nijak nákladný sport a navíc je poměrně pohodlné. Jako velký přínos shledávají lékaři také cvičení ve skupině, neboť napomáhá odbourávat sociální bariéry. Jako negativní lze možná zmínit fakt, že cvičení tai-či vyžaduje kromě jiného pokrčená kolena, což může být pro některé lidi trpící bolestmi v kolenou obtížné.

 

Zdroj: Revmatické-nemoci.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dělám tai-či 4. rok a moc mne baví.Začátky byly těžké, než se tělo rozhýbalo, hodně bolela hlavně kolena. Ale teď pohoda a krása. Vždyť jedna ze sestav, kterou cvičíme se jmenuje Dokonalá harmonie. Taiči je o vnitřním klidu v pohybu.
Obrázek uživatelky
profil
Nejsem žádný odborník, ale domnívám se, že úplní začátečníci by neměli zkoušet cvičit bez odborného dohledu, abyste si neublížily.
Obrázek uživatelky
profil
Našla jsem nové stránky www.fithall.cz, kde se nachází velmi mnoho videí s jogou a strečinkem, tato videa jsou zcela zdarma. Tudíž pokud nemáte čas chodit po fitcentrech, tak si stačí pouze pustit internet a zacvičit si snimi. Ze stránek jsem byla nadšená.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles