8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Buďte zářivou hvězdou večera

3. 03. 2014 | Krása
Sezóna plesů a tanečních je v plném proudu a nejedna z vás jistě řeší otázku, jak vypadat na parketu co nejlépe. Ukážu vám, jak se na ten velký večer v klidu připravit měsíc, týden nebo jen den předem! Dovedete si snad představit něco lepšího a více vzrušujícího než společenskou akci, na níž se už dlouho těšíte?

Ať už se jedná o slavnostní ples, školní sraz po desítkách let, svatbu, oslavu kulatin nebo výročí, je skvělé se občas pro něco upřímně nadchnout! Samozřejmě, že příprava na takovou akci s sebou nese i jistou dávku stresu, a to zejména pokud se přímo týká péče o vaši pleť a rozličné zkrašlovací techniky. Právě pro vás, milé dámy, jsem vytvořila takovou příručku, která vám pomůže se v klidu a bez zbytečných nervů připravit na velkou společenskou událost.

Přípravy na den D - Jeden měsíc předem:


Buďte zářivou hvězdou večeraNejprve zjistěte svůj typ pleti. Je to snazší, než si myslíte - stačí si jen umýt obličej čistící emulzí či gelem určeným pro normální pleť, dobře opláchnout a osušit. Počkejte asi hodinu, a pak zhodnoťte stav své kůže. Připadá vám napjatá až šupinatá či s lehkým popelavým nádechem? Pak máte suchou pleť. Pokud se celý váš obličej leskne a zasloužil by vysušit ubrouskem, vaše pleť je mastná. Je také možné, že mastné se zdají být jen některé části obličeje, především čelo nos a brada, v tom případě jde o smíšený typ pleti.

A pokud na pleti nepozorujete nic z toho, co jsem popsala, máte normální pleť! Tento test byste měly opakovat s příchodem každého ročního období, budete tak moci lépe vyhovět potřebám pleti souvisejícím se změnami počasí. Právě teď je nejlepší čas rozvrhnout si přípravy účesu, make-upu a garderoby na onu velkou akci. Měsíc předem vám dává dostatek času nachystat vše bez zbytečného stresu. Doporučuji pít horký čaj, nejlépe bylinný či zelený. Díky jeho antioxidačním vlastnostem se vaše pleť rozzáří, a pokud jej budete pít denně, pomůže vám zůstat klidná a lépe se soustředit na přípravy.

Jeden až dva týdny předem:


Navštivte svého kadeřníka a nechte si zastřihnout vlasy. Tím se zbavíte unavených konečků, aniž by to výrazněji ovlivnilo délku vlasů. Dopřejte své pleti očistu pomocí hloubkové masky a peelingu a také si upravte tvar obočí voskem nebo pinzetou, podle toho, na co jste zvyklé. Tyto činnosti skutečně podstupujte několik dní před akcí, vyhnete se tak případnému podráždění pleti.

Zvažte použití samoopalovacího krému
. Nechcete-li na plese vypadat příliš bledé, měly byste, milé dámy, aplikovat krém nyní. A pamatujte přitom na zlaté pravidlo samoopalování: ještě den před aplikací krému naneste na pokožku tělový peeling nebo ji vyčistěte jemným kartáčkem, je-li třeba, proveďte i depilaci, a použijte hydratační tělový krém, zejména na lokty a kolena. Teprve až druhý den aplikujte samoopalovací krém. Věnujte také pozornost péči o zuby – použijte domácí sadu na bělení zubů nebo alespoň třikrát denně bělící zubní pastu a po několik dní se vyhněte kávě a barevným šťávám.

48 hodin předem:


Vaše tělo potřebuje podstoupit domácí exfoliaci od hlavy až k patě. Použijte silnější vrstvu tělového peelingu a tělo poctivě “vydrhěte”. Máte-li však velmi citlivou pleť, pak tento postup určitě vynechejte a zkuste alespoň použít hrubší tělovou žínku. Udělejte si hezkou manikúru. Právě 1 až 2 dny před plesem nebo jinou velkou akcí je ideální doba, kdy nehrozí, že byste si na poslední chvíli rozmazaly čerstvě nanesený lak nebo by se vám stihl oprýskat. Nemusíte chodit do salónu, den až dva před akcí to jistě zvládnete samy. Před akcí jděte večer spát dříve než obvykle. Tím svému organizmu dopřejete “spánek pro krásu”, díky kterému budete v den vaší velké akce vypadat úžasně odpočaté, zářivé a celkově v pohodě.

Den D právě nastal –
vaše dlouho očekávaná společenská akce je tu:


V případě pocitu lehké nateklosti nebo podráždění pleti zkuste jako záchranu na poslední chvíli použít ještě před nanesením make-upu led zabalený v kapesníku nebo čisté utěrce. Pleť „splaskne“, hezky se napne a také póry se stáhnou. Opuchlá víčka zase spraví dva použité čajové sáčky, které předtím na půl hodiny necháte v lednici. Lehněte si na 10 minut a na zavřená víčka položte tyto sáčky čerstvě vyjmuté z lednice.

Rada pro dámy s velmi světlou pletí
– vyhněte se použití sáčků černého čaje, mohl by vám dočasně nepříjemně zabarvit víčka. Dalším pravidlem, kterého se vždy držte, je spoléhat se na to, co dobře znáte. V den D opravdu není moudré zkoušet výrobek, který jste dosud nikdy nepoužily, zejména pokud jde o produkty s „aktivními“ složkami, jako jsou séra, krémy na pupínky apod., zkrátka není nutné riskovat podráždění pleti. 

Ještě mám pro vás, dámy, jednu radu, čemu se také těsně před akcí vyhnout – večer předem i v den jejího konání zapomeňte na jakékoli vytrhávání obočí, mačkání pupínků nebo barvení vlasů. Jestli jste to nestihly doposud, nechte to být a líčením jen lehce potlačte viditelné nedokonalosti pleti a naopak zdůrazněte své přednosti jako oči nebo ústa. Právě ples nebo jiná slavnostní událost si žádá výraznější styl líčení.

Závěrem mi ještě dovolte uvést další ze zlatých pravidel, která mám sama na sobě dobře vyzkoušená – voda je nade vše. Nezapomínejte na pitný režim a zvlhčování pleti, je totiž důležité, abyste své tělo zásobovaly vodou zevnitř i zvenku. Hydratace je klíčem k nádherné pleti a k tomu, abyste na akci vypadaly svěží, zářivé a bez větších známek únavy, potřebujete pít dostatek vody během celého slavnostního večera.


Autorka: Jacquie Carter
Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Buďte zářivou hvězdou večera:

Buďte zářivou hvězdou večera
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to jsem si tak plánovala před svatbou
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles