Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Voda pro tělo, Dove pro pokožku

1. 04. 2010 | Krása

„Když je vám dvacet let, vaše tvář je taková, jakou vás obdarovala příroda. Závisí ale pouze na vás, jakou budete mít pokožku ve svých padesáti letech.”


Typ své pokožky nemůžeme změnit, ale její stav ve velké míře závisí na péči, kterou jí věnujeme. Klíčovým prvkem zářivě krásné pokožky je voda
Dehydrataci způsobuje nedostatek tekutin. Jejími typickými důsledky jsou únava a sucho v ústech. Začíná klesat i naše výkonnost, přidává se bolest hlavy, závratě, svalové křeče nebo apatie. Už 1 % dehydratace se projevuje pozorovatelným snížením výkonnosti, soustředěnosti a celkového pocitu spokojenosti. To se stane, pokud v organismu chybí necelý litr vody. Pocit žízně se však přihlásí, až když stupeň dehydratace přesáhne 2 %. Naše tělo nás takto upozorňuje na to, že trpí nedostatkem tekutin, a že buňky v těle mají žízeň. 


pece-o-teloJak můžeme zjistit, že je dehydratované tělo? Prozradí nám to také naše pokožka? Na první pohled můžeme v zrcadle vidět typické příznaky, kterými jsou mdlá, povadlá pleť a kruhy pod očima. Ke správné funkci těla je nezbytné, abychom si dopřáli denně 2-3 litry tekutin. Zdravá hydratace se přitom skládá i z dalších kroků. Pokožka může povadnout nedostatečnou péčí a tělo může žíznit v důsledku příjmu nedostatečného množství tekutin.  Nezapomeňme, že pokožka tvoří první bariéru mezi tělem a okolním světem. Je proto nepřetržitě vystavena škodlivým vlivům okolí a nepřízni počasí.


Velmi účinnými pomocníky k ošetření suché, popraskané pokožky jsou přípravky ze sprchové a koupelové řady Dove, které obsahují 1/4 hydratačního krému. Krémová tableta, koupelové pěny a sprchové gely Dove poskytují naší kůži účinnou a dostatečnou hydrataci. Dove nabízí různé řady výrobků, které byly vyvinuty tak, aby splnily speciální požadavky, které vyžadují různé typy pokožky – normální, suchá a extra suchá. Šetrně zjemňují pokožku a zabezpečují příjemný pocit hydratace. Tělová mléka Dove, díky své hedvábně jemné konzistenci a příjemné vůni, poskytují kvalitní péči po celý den.


Zatímco jiné zvláčňující přípravky působí jen několik hodin a po aplikaci zanechávají mastný film, přípravky Dove jsou nemastné, rychle se vstřebávají a dlouhodobě obnovují hydrataci kůže. Pokud chcete mít zářící a zdravou pleť a cítit se dobře, je důležité si pamatovat pouze dva zásadní kroky:


Hydratovat pokožku zevnitř dodržováním pitného režimu a navenek používáním hydratačních přípravků.


Dove věří, že tajemství krásné pokožky je skryto v každodenní hydrataci. Jen tak zůstane naše pokožka pevná a hydratovaná v každém věku.


Tipy na hydrataci organismu:


• Tekutiny nepřijímáme pouze pitím. Vodu, společně s vitaminy, minerály a enzymy obsahuje také ovoce a zelenina. Člověk, který dodržuje vyvážený jídelníček s velkým množstvím těchto složek a malým obsahem nevhodných potravin (uzeniny, smažené potraviny, sladké a bílé pečivo…) se cítí svěží po celý den.


• Stálou rovnováhu mezi příjmem a výdejem tekutin je třeba dodržovat. Potřeba tekutin stoupá pokaždé, když se potíme: při sportu, při fyzicky náročné práci, v horkém počasí nebo při nemoci.


• Pro dodržení vyváženého pitnému režimu je třeba pít v pravidelných intervalech malé množství, a to i v okamžiku, kdy nemáme žízeň.


• Denní příjem tekutin činí zhruba dva a půl až tři litry. Pokud pociťujeme žízeň, ztráta vody v organismu již dosáhla cca 1% tělesné hmotnosti a je třeba tuto ztrátu nahradit.


• Pozor také na nárazové vypití velkého množství tekutin. Tím pouze zatížíme ledviny.


• Nejlepší je neslazená kvalitní balená stolní voda, mírně sycená, neslazené ovocné nebo bylinné čaje, čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, nepřislazované přírodní ovocné a zeleninové džusy.


• Káva, zelený a černý čaj působí močopudně, proto při pití kávy je třeba vypít sklenici vody, abychom uhradili její ztrátu.


Zdroj:  Dove.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem maximalně spokojena, je to má nejoblibenější značka
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj.
Podle toho,co jsem tady četla moc spokojenosti nebylo.Přesto mám fantastickou zkušenost a jsem nesmírně ráda,že Dove vyrábí tak skvělé výrobky,protože s mojí dcerkou máme atopický ekzém a vyzkoušeli jsme už ledas cos a opravdu mohu s klidným svědomím říci,že nevím,co bych si bez této značky počla.Samozřejmě používáme kosmetiku z lékáren a to,co předepíší lékaři.Ale na Dove si nemohu stěžovat.
Obrázek uživatelky
profil
Já mám Dove výrobky ráda, krásně voní, ale po šampónech mi hrozně elektrizují vlasy, takže používám jiný šampóny
Obrázek uživatelky
profil
Mě bohužel po Dove svědí pokožkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Používám Dove PRO-AGE.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles