8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedm pravd a mýtů o početí aneb Je otěhotnět snadné?

10. 10. 2009 | Nemoci

Početí a schopnost oplodnění oplývá mnoho mýtů. Tato trochu ožehavá témata nejsou totiž příliš diskutovaná mezi přáteli, snad ještě méně v rodině, a někteří se dokonce ostýchají o nich mluvit se svým lékařem! Následující vysvětlení nejrůznějších mýtů vás proto možná může i překvapit…

Mýtus č. 1: Otěhotnět je snadné.
Pravda: Zatímco pro některé ženy není početí vůbec žádným problémem, pro mnohé to neplatí. Skutečnost je taková, že v České republice má problém s plodností jeden z pěti párů. Může se to týkat vás, vaší kamarádky nebo někoho ve vaší rodině.

Mýtus č. 2: Spousta žen měla první dítě ve svých 40 letech, takže i já mám spoustu času.
Pravda: Nemalý počet žen v tomto věku musel podstoupit umělé oplodnění. Některé z nich potřebovaly i darovaná vajíčka. Jestliže nemusíte spěchat ve svých 18 letech, tak už kolem 27 let se pravděpodobnost početí snižuje. Okolo 35 let je šance počít miminko ještě o něco nižší.

Mýtus č. 3: Když máte pravidelnou menstruaci, určitě otěhotníte.
Pravda: Menstruace sama o sobě neznamená, že žena má každý měsíc ovulaci s uvolněním vajíčka. Pokud je vám méně než 35 let a o miminko se snažíte bez úspěchu rok, neváhejte navštívit lékaře. Pokud je vám více než 35 let, zajděte na konzultaci již po 6 měsících snahy.

Mýtus č. 4: Problém s početím je vždy na straně ženy.
Pravda: Toto je snad nejčastější mýtus, kterému lidé ve spojitosti s početím věří. Problém ale většinou vězí ve 35 % u muže a ve stejném procentu u ženy. Ve 20 % je to problém týkající se obou a přibližně 10 % zůstane nevysvětleno, to znamená, že se žádná příčina nenajde.

Mýtus č. 5: Domácí recepty jsou účinné. Třeba i ten, že sirup proti kašli vám pomůže otěhotnět.

Pravda: Nejsou žádné důkazy o tom, že tyto nebo podobné „zaručené“ recepty na otěhotnění vám pomohou ve snaze o dítě. Podobnými pokusy si můžete spíše ublížit.

Mýtus č. 6: Každý gynekolog se specializuje na problémy s otěhotněním.
Pravda: Pokud máte s otěhotněním problém, bude samozřejmě nejlepší, když se jako prvnímu svěříte svému gynekologovi. Většina gynekologů ale nemá odbornost přímo na problémy s oplodněním. Udělají vám však předběžné testy a doporučí specializovaná pracoviště. Tam mají možnosti nabídnout mnohem více vyšetření a také léčbu.

Mýtus č. 7: Přestaňte se obávat, že to zase nevyjde, a určitě otěhotníte.
Pravda: Problémy s otěhotněním jsou většinou fyzického rázu, to znamená, že porucha je někde, kde ji můžeme najít a většinou i vyléčit. Stres, který s problémy kolem početí souvisí, je důsledek těchto strastí. Není ale příčinou. Odstranění stresu přispěje k celkovému pocitu pohody, ale neznamená to, že určitě otěhotníte.

Zdroj: Ženská-neplodnost.cz

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu záleží na psyhice. Když jsem na to myslela, stále jsem měla menzes a nic. Lékař mi řekl, že budu mít dítě nejdříve až za dest let, takže jsem se uklidnila a byla jsem těhotná hned.
Obrázek uživatelky
profil
Já už to zkouším 8let ale nestrácím naději. Bohužel chyba je ve mě.
Obrázek uživatelky
profil
My jsme se snažili s manželem rok a nic,po roce zjištěn problém u manžela,podstoupili jsme několik umělých oplodnění a konečně nám přálo i štěstí a v postýlce nám chrní páreček kterým je 5,5 měsíce,ale cesta to není snadná po všech stránkách,hlavně po psychické,takže všem co zkoušejí přeji moooooře štěstí a věřte,že i to štěstí se jednou unaví i když je to dlouhá cestaSmajlíknám se unavilo po 5 letech snaženíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
otěhotněla jsem hned první měsíc, kdy jsme začali dítě plánovat
Obrázek uživatelky
profil
mít tři děti tak skáču radostí, rok jsme se s přítelem snažili o mimíska a pořád nic tak jsem zašla za doktorem a ten mi zjistil že nemám ovulaci na to mi napsal nějaký prášky, ty papám už půl roku a furt nic je to unavný asi začnu brát znovu antinu a na mrnouse se vyprdnu ikdyž vlastně na co antinu? No má to výhodu aspon za ni ušetřímSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles