8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konopná semínka pro zdraví a vitalitu

5. 11. 2013 | Péče o tělo
Konopí je rostlina, která provází lidstvo po tisíce let a pro své vlastnosti našla pestré využití v různých oblastech lidského života, bohužel i v těch nejsmutnějších. Pro své příznivé působení se hojně využívaly léčivé vlastnosti konopných semínek, které patří k vyváženým přírodním zdrojům cenných látek nezbytných pro náš organismus.

Pouhá lžíce konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku všech potřebných živin. Vzhledem k potenciálu zdraví prospěšných látek, které nabízí, jsou vhodnou prevencí nemocí a posilují oslabenou imunitu. Konopná semínka mají vyvážený a zdravý prospěšný obsah bílkovin, jejichž kvalita je srovnatelná s masem. Jsou bohatým zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které jsou životně důležité pro správnou funkci celého organismu.

Konopná semínka pro zdraví a vitalituTyto látky jsou v těle přeměněny na prostaglandiny, látky podobné hormonům, které v organismu řídí řadu důležitých funkcí, přispívají k vitalitě a duševní pohodě, odstraňují migrény, bolesti hlavy a nespavost, jsou významné v prevenci infarktu myokardu, mozkové mrtvice, astmatu nebo artritidy. Dalším důležitým tukem je kyselina linolenová, u lidí s ekzémy a dalšími kožními potížemi byl zjištěn nedostatek této látky.

Konopná semínka jsou vhodná pro pacienty s diabetem, pomáhají snižovat vysoký cholesterol, působí léčivě při potížích s trávicím systémem, odstraňují bolesti a křeče žaludku a metabolické potíže. Semínka neobsahují lepek, proto jsou vhodnou potravinou pro lidi trpících celiakií. Díky účinným látkám, které semínko obsahuje, by ho měli denně užívat také lidé, kteří trpí vážnějšími onemocněními jako je rakovina, AIDS, roztroušená skleróza, Alzheimerova a Parkinsonova choroba.

Dobrou chuť!


Z konopných semínek se vyrábí mnoho potravin – mouka, pečivo, sušenky, müsli tyčinky, těstoviny a olej. Je třeba zdůraznit, že neobsahují omamnou látku THC, která je jen v zelených částech rostliny, takže konzumace nepředstavuje žádná rizika. Semínka se vyznačují příjemnou oříškovou chutí a zajímavě umocní chuť ovocných i zeleninových salátů či cereálních směsí. Výživné je konopné mléko – semínka namočíme na 24 hodin do vody, kterou dvakrát vyměníme, poté rozmixujeme, přecedíme a vzniklé mléko rozmixujeme s ovocem, citronovou šťávou nebo kakaem, vanilkou a podle chuti osladíme medem.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zkusíme
Obrázek uživatelky
profil
Konopná semínka lze koupit v prodejnách zdravé výživy, já kupuji loupaná semínka, jejich cena je od 45 do 80 Kč za 100 g, nejdražší jsou v bio kvalitě. Jarmila Mandžuková
Obrázek uživatelky
profil
koukni na net - najdeš tam dost e-shopů Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale kde je koupit????
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles