8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dlouho nosit dlouhé vlasy?

24. 09. 2008 | Péče o vlasy
Ty časy, kdy si ženy úderem čtyřicítky nechaly na hlavě vyrobit " květák " , jsou sice dávno pryč, ale přesto kadeře splývající pod lopatky nepůsobí od jistého věku vždycky přiměřeně. Proč?

Můžete oponovat, ale co se délky vlasů týče, jsou limity nekompromisní. Do třicítky si užívejte podle svého gusta, později by váme ale kadeře až po zadek sahat rozhodně neměly. Ideální je délka někam k ramenům. Tímto pravidlem se snažte řídit, a to i v případě, že si nesete z dětství trauma z věčně krátké kštice. Svou hranici si ale musíte najít najít sama. Některé ženy ji celoživotně postrádají a pak to vypadá jako ..., no asi to znáte: "Zezadu lyceum, zepředu  muzeum". Bohužel dlouhovlásek ve středním věku je jako hub po dešti, potkáváme je všude. Vezměme například takové celebrity jako např. Courtney Love, Andrea Sawatzki, Donatella Versace a nebo Sarah Fergusson.

dloiuhé vlasyNeznamená to však, že by se každá žena měla v den svých čtyřicátin nechat ostříhat nakrátko. Hranice mezi sexy hřívou a "hippísáckou" babičkou sice bývá někdy dost tenká, ale pokud si žena ve správný čas zvolí rozumnou délku a kvalitní střih, nemusí takové dilema vůbec řešit.

Po pravdě, ženy přes čtyřicet kterým to sluší i s dlouhou hřívou, existují. Ale většinou se jedná o herečky a zpěvačky, jimž o kvalitu a vzhled vlasů pečují špičkoví kadeřníci.

Na druhou stranu ani výrazné zkrácení nemusí být to pravé. Nosit na hlavě "klobouk" z vlasů, to chce pořádnou dávku sebevědomí... Vlastně ani taková ikona jakou je francouzská zpěvačka Mireille Mathieu, nenašla ideální délku a ze svého pochybného pážecího mikádka vytvořila ( bohužel ! ) symbol. Takže, móda ať si diktuje, co chce, ale madam Mathieu ( a jí podobné ) by neuvěřitelně prospělo, kdyby si nechala dorůst vlasy aspoň k ramenům.


Tipy!

Zdravé konečky jsou základem úspěchu. Měl by se stříhat po čtyřech až šesti týdnech a ošetřovat speciálními přípravky. Blond vlasy bývají oslabené nejvíc. V délkách působí často matně a nezdravě. Buď je rychle zkraťte, nebo se nenechávejte odbarvovat.

Správný střih - krátké vlasy se k dámské módě většinou moc nehodí. Krédem návrhářů je totiž "nová ženskost". Jestli ale máte vlasy jemné, neneuťte je růst. Dlouhé se budou zdát ještě řidší. Jediným řešením je svázat je do ohonu. 
To pak vypadá velice chic!


Veru - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mámě je 55 má vlasy do pasu (sluší jí a není žádná herečka ani zpěvačka). A přestože si je barví na blond, tak je má zdravé, nevím proč by si je měla střihat Smajlík To je zas článek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší ukazatel je zrcadlo upřímná kámoška a vlastní rodinaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jak casto se musi zasrihovat u dlouhych vlasu konecky?Mne se neuveritelne trepi,mam kudrnate vlasy a kdybych si je strihala 1x za 3 mesice,tak jsem za chvili na jezka!!Rostou mi totiz nejak dlouho.
Obrázek uživatelky
profil
já délku vlasů střídám, nejdřív se vždycky nechám ostříhat na krátko, pak si je nechám dorůst a pak mě to vždycky popadne a nechám si je zase ostříhat. Podle mé kadeřnice, je čím dál víc zkracujuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je mě 57 let větší postavy a vlasy mám do půl lejtek.Občas si je zkrátím o 15 -20cm ale zas brzo dorostou.Ať si každý nosí na hlavě co má rád,manžel to má také rád a nikdo nebude nařizovat starším žená že by se měli ostříhat.Je to každého věc.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles