Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 17. 2. 2023

17. 02. 2023 | Televizní tipy
Jana, která neměla zrovna lehký život, žije sama. Byla totiž jedináček a její matka k ní měla od začátku vlažný vztah. Zato tatínek na ni byl hodný. Ten ale brzy onemocněl a Jana se o něj musela starat. Jana měla jednu velkou radost v životě, a tou byl její syn. Ale přišla další rána osudu, když náhle po krátké nemoci ve 31 letech zemřel.

Janě se zhroutil svět. Musela se starat o nemocného otce, vyrovnávat se s chladným vztahem ze strany matky a ještě řešit její dluhy. Nakonec se jí ze svého skromného platu podařilo všechno splatit. Navíc sama onemocněla a po synovi zemřeli i oba její rodiče. Kdyby neměla dobré kamarádky, zůstane úplně sama. Z rodiny jí zbyli jen teta a strýc z matčiny strany. K této sympatické paní přijedou dělat zázraky na počkání Hana Šmejkalová a Jaroslava Hájková.

Jak se staví sen – 17. 2. 2023:


Jak se staví sen 17. 2. 2023Jana je v invalidním důchodu. Loni byla na onkologické operaci žaludku, která se povedla, ale stále chodí na kontroly. A navíc trpí astmatem. Do pořadu ji přihlásila její největší kamarádka – také Jana – společně se svou sestrou. Dle kamarádčiných slov je Jana v obci velice oblíbená. Všichni ji mají rádi za její milou a usměvavou povahu, i když to ve svém životě neměla a stále nemá lehké. Sousedé berou Janu jako člověka, který rád a od srdce pomůže (např. hlídá i sousedovic děti) a kdykoliv se zastaví a popovídá si.

Před 40 lety koupili rodiče paní Jany dům, ve kterém Jana žije dodnes. Během těchto let byla rok vdaná a narodil se jí syn. Od rozvodu žila v domě se svými rodiči a synem. Tatínek paní Jany onemocněl a v důsledku své nemoci se o sebe nemohl starat, a tak se o něj staral syn paní Jany, který kvůli tomu odešel ze zaměstnání. Paní Jana v té době hodně pracovala (12hodinové směny včetně sobot a nedělí). Matka paní Jany byla v invalidním důchodu od svých 36 let, o manžela se nebyla schopná postarat a na Janu byla navíc moc přísná.

V roce 2015 náhle zemřel syn paní Jany. Stalo se tak po čtyřdenním pobytu v nemocnici – na oboustranný zápal plic. Od toho dne zůstala paní Jana doma, odešla z práce, aby se teď mohla sama starat o svého nemocného otce. Během těchto let na ni maminka hodila svou nezodpovědnost a lehkovážnost a s tím spojené dluhy, které způsobila – paní Jana se kvůli nim dostala do insolvence (dokonce málem přišla i o dům), ale vše zaplatila a v dnešní době je bez dluhů. Tatínek po 11 letech, kdy byl upoutaný na lůžko, zemřel. Rok nato zemřela i maminka paní Jany, a tak Jana zůstala v domě sama.

Nejvíce ji v domě trápí kuchyň – vše ráda nechá na designérech. Ale moc by se jí líbila světle působící kuchyň. Sedací soupravu má ještě po rodičích. V domě jsou nové jističe a také celá elektrika. Do kuchyně je natažená pouze studená voda a je tam málo zásuvek. Jana topí plynem, bojler má v koupelně – prý by natažení vody neměl být problém. Jenže jací kostlivci se budou skrývat ve skříních?

A jak se na proměnu dívají designéři Hana Šmejkalová a Jaroslava Hájková?


Hodnocení designérů: „Na první pohled na nás dům paní Jany působil sice starým, ale udržovaným dojmem, jako interiér, který bude třeba omladit, zmodernizovat a učesat. Při bližším zkoumání se ale ukázalo, že jsou zde poměrně zásadní problémy, které by nám mohly proměnu úplně zhatit.

Chybějící voda a odpad v kuchyni, původní elektroinstalace, do které se nám elektrikáři báli vůbec zasáhnout, nebo stěny a stropy křivé tak, že posadit k nim kuchyňskou linku bylo skoro nemožné. Navíc jsme si hodně lámaly hlavu, jestli bychom přece jenom nemohly něco udělat s celkovou dispozicí, aby se přes ložnici nemuselo chodit do kuchyně. To se ale bohužel ukázalo vzhledem k omezenému času jako nerealizovatelné. Takže jsme se rozhodly pracovat s tím, co máme, a vytvořit příjemné prostředí pro život i se stávajícím uspořádáním.

Zásadním problémem byla chybějící voda a odpad v kuchyni. To se ale nakonec díky ochotné pomoci sousedů podařilo relativně rychle a celkem bezbolestně vyřešit. Velkou výzvou byly stávající dveřní otvory v nosných stěnách, které nešly rozměrově přizpůsobit, a musely jsme tedy hledat řešení, jak zachovat alespoň stávající šířku průchodu při osazení nových zárubní. A kdybychom měly dostatek času, celý prostor by si určitě zasloužil kompletní přeštukování stěn i stropů, aby se povrchy srovnaly.

Pro paní Janu jsme zvolily interiér ve venkovském stylu. Inspirovala nás celá řada klasických prvků, které doma měla, jako třeba staré malované kořenky nebo kolovrátek. Jako jeden z hlavních motivů jsme zvolily dekorativní dlažbu, kterou jsme použily ve vstupní chodbě, ale také jako obklad za kuchyňskou linku. Jako spojovací prvek se pak celým interiérem táhne kovový motiv mědi, která k venkovu patří.

A to jak třeba na detailech v kuchyni, tak na svítidlech anebo v podobě dominantní stěrky na stěnách ve vstupní chodbě a v obývacím pokoji. Rovněž nábytek jsme vybíraly tak, alby ladil s velmi teplými tóny mědi a odrážel klasický styl venkova bez toho, aby byl otrocky rustikální. Objevují se na něm tak prvky přírodního dřeva, béžovošedé barvy a drobných černých detailů, které nás oklikou vrací zpět k motivu na keramické dlažbě. Z původního vybavení nezůstalo skoro nic, zachovaly jsme pouze velmi praktický nábytek ve vstupní chodbě domu. Zajímavým prvkem v interiéru je potom osvětlená kamenná stěna za TV, která byla velkým snem majitelky domu.“

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 17. 2. 2023 ve 22.00 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 17. 2. 2023:

Jak se staví sen 17. 2. 2023
Jak se staví sen 17. 2. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !