8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, že mandle prospívají vašemu zdraví?

2. 02. 2017 | Krása
Mandle jsou bohaté na vlákninu, minerály, a obsah kalcia (252 mg), magnézia (170 mg) a draslíku (835 mg) je v nich mimořádně vysoký. Obsahují také mandlový olej a sacharidy. Konzumace mandlí posiluje nervovou soustavu a snižuje hladinu cholesterolu.

Mandle mají mimořádnou výživnou hodnotu? Energetická hodnota ve 100 g mandlí je 570 kcal. Proto jsou mandle vhodnou náhradou za sladkosti, zahání hlad a dodávají organismu vitamín E.

Mandle se skvěle hodí do jídelníčku budoucích maminek. Nejen pro svou výživnou hodnotu, ale především pro obsah minerálních látek, které mají pozitivní vliv na zdravý vývin plodu. Zároveň je prokázáno, že mandle podporují tvorbu mateřského mléka.

mandleMandle jsou jádry semen Mandlovníku obecného? Mandlovník je strom podobný broskvoni a dorůstá do výšky 3 až 5 metrů.  Z jednoho stromu lze sklidit 50 – 60 kg mandlí.

O mandlích se dočteme už ve Starém zákoně? Mandle se začaly pěstovat v Řecku a brzy se staly oblíbenou pochoutkou na celém světě.

Mandlový olej patří mezi nejluxusnější kosmetické oleje?
Nedráždí pokožku, je bohatý na vitamíny, minerály a nenasycené mastné kyseliny. Je vhodný pro citlivou a suchou  pokožku.

Na přípravu karamelového sirupu vám postačí 40 g cukru,  vanilka a 2 dl vody? Cukr dejte na pánev a zahřejte, a až začne karamelizovat, zalijte vodou a přidejte kousek vanilky. Povařte 20 minut a netradiční karamelový nápoj je na světě.

Karamel můžete použít při přípravě netradičních jídel?
Zkuste třeba kuře na rozmarýnu s karamelem, meloun v karamelu nebo karamelové fondue. Určitě si pochutnáte.


Zdroj: Figaro Sladká Vášeň

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To je dobře, že jsou mandle tak zdravé, protože je moc ráda a docela často mlsám.
Obrázek uživatelky
profil
Takové mandle v hořké čokoládě, to je dobrota!

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles