Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marihuana - brána k ostatním drogám

9. 08. 2011 | Péče o tělo
Marihuana - velmi často diskutované téma, přičemž informace o jejích účincích jsou stále slabé, často též nepravdivé. Marihuana je droga jako každá jiná a to znamená nebezpečná, stejně jako ostatní drogy. Je poměrně snadno dostupná, proto je často nazývána -  "brána" k ostatním drogám.

Drogy působí na lidský organizmus jako jed. Stejně tak marihuana. Bez ohledu na to, zda se jedná o užití extáze, heroinu, pervitinu atd. nedochází v lidském těle k ničemu jinému, než k otravě organizmu.

THC je psychoaktivní látka pryskyřic, která je tou hlavní účinnou látkou marihuany. THC je rozpustné pouze v tukových tkáních, proto se v tukových tkáních ukládá, stejně jako ostatní drogy. Tzn. v tělesných orgánech, jako mozek, játra, plíce, slezina, pohlavní žlázy, přičemž odbourávání drogy je velmi pomalé. I po velmi dlouhé době  může mít drogu v těle i pouze příležitostný konzument.

Psychické a fyzické dopady užívání marihuany v životě jedince nelze opomenout. Marihuana způsobuje poruchy paměti, zhoršuje reakce a soustředění, způsobuje zrakové halucinace, vyvolává stavy úzkosti a paniky. U žen způsobuje poruchy menstruace a poškození plodu. U mužů se podílí na neplodnosti, jelikož její negativní účinky způsobují deformaci spermií. Při užívání této drogy dochází i k abnormálnímu dělení buněk a k závažným dědičným chorobám. Riziko onemocnění rakovinou je až desetinásobně vyšší, než u kuřáků cigaret.

Není prý drogy, která zůstává v těle člověka déle, než je právě marihuana.

Vikitorie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !