Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aikido - japonské bojové umění sebeobrany

22. 02. 2011 | Fitness

Aikido je japonské bojové umění sebeobrany, které zdůrazňuje dobrý pohyb těla, hody a páky. Eticky je spojené s obranou proti nevyprovokovanému útoku. Pokud budete aikidó používat správně, může být prudká agrese útočníka rychle a čistě neutralizována a za jisté kontroly nad všemi aspekty útoku a obrany, můžete se účinně ubránit, přitom útočníkovi nezpůsobíte vážné zranění.


Aikido obsahuje hlavně hody a znehybnění, ale cvičí se také s mečem, tyčí a nožem. Aikido využívá energii útoku k neutralizaci, z čehož vyplývá obranný charakter umění.

 

Tohle bojové umění vyžaduje plnou pozornost, připravenost reagovat a ochotu být přizpůsobivý. Pokud budete aikidó trénovat, bude pro vás prospěšné vypěstovat si novou úroveň smyslové pozornosti.  Neměli byste trénovat intenzivně a moc se snažit, ale budete muset trénovat velmi tvrdě. Samozřejmě vás to ze začátku bude stát spoustu potu, pochybností, úsilí, ale i příjemného vyčerpání a dalších věcí k překonání. Musíte si uvědomit, že děláte něco nového a že výsledky se jistě brzy dostaví. 

 

Co budete potřebovat 

Samozřejmě tréninkový úbor, který se jmenuje keikogi nebo také gi a pásek obi. Pásek je podle tradice ocenění, a označuje úroveň vaší způsobilosti ve vašem umění. Jestliže se silně potíte, úbor by se měl prát po dvou tréninkových lekcích a mezi lekcemi, pokud je to možné, vysoušet. Nejlepší je pořídit si vlastní gi, které se podepisuje nesmazatelným inkoustem na levém rameni rukávu jménem. V žádném případě nenoste v průběhu tréninku žádné klenoty, mohly by způsobit zranění jak vám, tak i ostatním.

 

Aikido je umění, prostřednictvím kterého se cvičí převážně obranná technika a rozvíjí se množství lidských kvalit. Tréninkem podporujete zajímavé a zdravé tělesné cvičení, rozvoj osobnosti, společnost přátelských a otevřených lidí a především sebeobranu. Také si zlepšíte nejen své pohybové a bojové schopnosti, ale také se naučíte, jak si najít svoje místo v prostoru, udržet rovnováhu, projevit záměr, vnímat svoje tělo a dokonce i komunikovat s lidmi nejen v technikách, ale také i v běžném životě. Aikido je nejen fyzickým cvičením, ale i celoživotní, nekonečně inspirující cestou.

 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
opravdu odbornice na bojová uměníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles