Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Akce na hradech v květnu 2011

30. 04. 2011 | Vaše tipy
Pokud v předchozích měsících některé památky měly ještě zavřeno, můžete se spolehnout, že v květnu mají otevřeno snad úplně všude.  Česká republika je země s desítkami hradů a na mnoha z nich si již v květnu připravili bohatý program.

Ať už se jedná hned o začátek měsíce, kdy na prvního máje můžete poslouchat tradičně Máchovy verše na hradě Valdštejn nebo si na hradě Veveří prohlédnout pojízdné veterány.

Na hradě Okoř se vrátíte do středověku, Bezděz vám umožní prohlídku v noci a na Křivoklátě připravili výstavy pro děti i dospělé. Koncertovat se bude na hradě Karlštejn - a pozor, zpívat bude žena! Pokud znáte Chantal Poullain jen jako herečku, nenechte si ujít její chansony. Nejpestřejší víkend pro děti připravili na hradě Sovinec, ale i dospělí ocení opravdu krásný hrad. A kdo zůstane v Praze, může vyrazit alespoň na výstavu porcelánu na Pražský hrad.

Níže uvedená nabídka osmi tipů je natolik pestrá, že si určitě vybere každý.

Státní hrad Bezděz

V sobotu 21. května proběhne noční prohlídka hradu s kaplí nasvícenou svíčkami.

Státní hrad Karlštejn


V sobotu 21. května bude na hradním nádvoří koncert oblíbené herečky a chansonové zpěvačky Chantal Poullain v doprovodu jednoho z nejuznávanějších jazzových hráčů - Štěpána Markoviče a jeho tria.


Státní hrad Křivoklát


Po celý květen se můžete přijít podívat na výstavu Arabela na Křivoklátě a zavzpomínat na hrdiny oblíbeného seriálu.

Zároveň po celý květen je na hradě v galerii Lednice společná výstava fotografů Roberta Rohála a Jana Levory s názvem V pavučinách snů.


Hrad Okoř


V sobotu 14. května čeká na návštěvníky Středověký den, kdy ožije celý hrad.

Pražský hrad


Po celý květen můžete navštívit novou výstavu Porcelán na Pražském hradě, která se uskuteční v Letohrádku královny Anny.

 

Hrad Sovinec

O víkendu 21.-22. května se děti mohou těšit na hry, soutěže, rytířská klání, myší závody, loutkové i hrané pohádky v rámci akce Láry Fáry do pohádky.


Hrad Valdštejn

V neděli 1. května od 14 hodin budou návštěvníky hradu Valdštejna provázet verše Máchova Máje. Letos to bude v podání pražských umělců Gabrielly Fillippi, Ernesto Čekana a Filipa Sychry.


Státní hrad Veveří


V neděli 1. května již potřetí zahájí  sezonu Veteráni na Veveří. Můžete vidět po celý den okolo třiceti vozů.
V sobotu 28. května je pro děti připravený celodenní program s divadlem, ukázkami tradičních řemesel, historickým jarmarkem a dalšími atrakcemi.

Autor:pppeettrr


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
5.5. -8.5. Medzinárodný festival duchov a strašidiel
1.6. Oslavt MDD Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a co na hradě Střekov?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles