Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Centrum BABYLON nabídne zázemí kojícím maminkám

14. 04. 2008 | Výchova
Zázemí a útočiště pro maminky a jejich ratolesti nabídne od dnešního dne liberecké zábavní a společenské Centrum Babylon. V Nákupním městečku se otevře koutek sloužící pro přebalení dětí, kojení či odpočinek maminek. Jedná se o další službu, kterou Babylon maminkám a jejich dětem nabízí. Navíc svého druhu v ČR ojedinělou.

Koutek – „Kojírna“ se nachází v obchůdku č. 44. Místnost byla upravena pro příjemný pobyt. Stěny ozdobily obrázky s přírodní tematikou, jsou zde připravena polstrovaná křesla. Pro přebalení poslouží stoly. Přebalovací pulty zde nejsou, každá maminka si nosí své vlastní vybavení, ať deku, plínu nebo přenosnou podložku. Skleněnou výplň dveří bude možné před zvědavými zraky korzujících po uličkách městečka zakrýt závěsem.

Centrum BABYLONAž dosud řešily některé maminky kojení na lavičkách přímo v městečku. To občas pohoršovalo některé turisty zejména z katolicky smýšlejícího Polska či konzervativního Německa. Přebalovací pulty byly na Dětském hradě – herně pro děti. Koutek je zázemí pro obé. „Tak pěkné prostředí pro maminky nikde v Liberci není. Jsme určitě první vlaštovkou mezi komerčními centry,“ řekl Provozní ředitel Centra Babylon Ing. Miloslav Procházka. Otevírací doba koutku je stanovena na každý den v týdnu od 10:00 do 18:00 hodin.

Již od roku 2006 je v babylonském Nákupním městečku otevřen dětský klub Babylonek pro děti do 6 let. Ten dostal v těchto dnech větší a vhodnější prostory s toaletami v obchůdcích č. 59 a 60, kam se nedávno přestěhoval. Babylonek je provozovaný NADACÍ ŠKOLA HROU (NŠH). „Má za úkol maminky naučit pracovat a hrát si společně s dětmi, a tím své děti vzdělávat a trávit s nimi aktivně volný čas,“ popsala poslání klubu předsedkyně správní rady NŠH Ing. Lide Vajnerová.

V herně jsou připraveny, hračky, celý prostor je pokrytý kobercem, děti mohou lézt po zemi, hrát si v plastovém domečku a využít nabídku krátkého programu – kreslení, zpívání. Vzhledem k tomu, že je možné navštěvovat hernu i s batolaty, je program pouze krátký, 10 – 15 minut. Dětský klub navštěvují děti 1x týdně. Probíhá vždy celé školní pololetí. Je určený pro děti, které nechodí do školky ve věku 2–5 let.

Kromě herny nabízí Babylonek každý měsíc výtvarné dílny. V sobotu 19. dubna proběhne výtvarná dílna ke Dni Země, 17. května dílna Pracujeme se sádrou – odlévání, malování a 21. června výtvarná dílna Ubrousková technika.


Více informací se dozvíte na webových stránkách Centra BABYLON.



ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !