Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte se proti úrazům při pádech na lyžích

11. 12. 2008 | Praktické rady
Stále více populárnější jsou lyžařské zájezdy do zahraničních hor. Měli byste si ale dobře rozmyslet, zda pojedete bez cestovního pojištění či ne. Po vstupu České republiky do EU získali čeští občané na území členských států EU, států EHS a Švýcarska nárok na zdravotní péči hrazenou zdravotní pojišťovnou, a to za stejných podmínek jako místní občané. Často se proto setkáváme s mylným dojmem, že komerční pojištění léčebných výloh je v případě výjezdu do uvedených států zbytečné.

 

Výhody komerčního pojištění

Pojištění léčebných výloh zajišťuje ochranu i v případech, na které veřejné zdravotní pojištění nepamatuje. Komerční pojištění mimo jiné kryje i náklady na převoz pojištěného do zdravotnického zařízení, případně na převoz pojištěného do České republiky, pokud ze zdravotních důvodů nemůže využít původně plánovaný způsob dopravy. Tyto náklady si jinak musí turista zaplatit sám. Výhodou pojištění léčebných výloh je nabídka non-stop asistenční služby, která poskytuje pomoc osobám, které se při pobytu v zahraničí dostanou do nesnází.

 

Pojištění léčebných výloh

Rekreační lyžování či snowboarding na vyznačených a veřejnosti přístupných sjezdovkách a trasách je kryt standardním pojištěním léčebných výloh. Pro tyto aktivity tak není třeba sjednávat pojištění léčebných výloh ve variantě pro nebezpečné sporty. Pojištění léčebných výloh lze v pobočkách našich pojišťoven sjednat již od 17.-Kč na den.

 

Pojištění odpovědnosti za škodu

Do značné výše se může vyšplhat i částka za plnění škody na zdraví nebo majetku, které v zahraničí zaviní pojištěný a které jsou kryty pojištěním odpovědnosti za škodu. Například pokud někoho srazíte při lyžování, musíte počítat s tím, že pokud by se u poškozeného objevily trvalé následky úrazu, určitě bude za ně požadovat kompenzaci.  Toto pojištění lze sjednat již od 5.-Kč za den.

 

Výše těchto pojištění není v porovnání s cenou samotného lyžařského zájezdu již tak veliká a určitě není od věci si toto pojištěn sjednat. Ať už ho využijete či nikoli, vždy budete mít jistotu, že Vás lékařská péče nebude stát víc než je nezbytně nutné. Navíc i některé zdravotní pojišťovny přímo na svých pobočkách nabízejí ještě zvýhodněné cestovní připojištění, které máte jako její klienti se slevou oproti stejnému pojištění u smluvní pojišťovny.

 

Zdroj: ČSOB Pojišťovna


DanielkaZ

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.......ani nahodou..jak se rika, cert nikdy nespi..
Obrázek uživatelky
profil
chrániť sa môžem, ale čert nikdy nespíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jezdíme poměrně často a bez pojištění bych vůbec nevyjela.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka