Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Beskydy v zimě

16. 02. 2012 | Vaše tipy
Je to asi 3 roky, když zeť, už inženýr, dělal  další vysokou. A jelikož studoval na fakultě sport, tak potřeboval oprášit  mimo jiné i lyžování. Domluvili jsme se. Muž objednal chatu a vyrazili jsme do Beskyd. Beskydy jsou hojná oblast na sníh. Bylo tam nádherně.

Bydleli jsme na naší oblíbené Horní Bečvě. Nejbližší Ski areál byl u Sachovy studánky. Mladí nasadili u chaty lyže, sjeli dolů, přešourali přes silnici a byli tam. Jsou tam 4 tratě a i ten nejmenší lyžař si tam zalyžoval. My s dědou jsme pak sjeli autem pro ně. Chvíli jsme poseděli u krbu v místní kolibě a vyvezli jsme je zase na naši chatu. Jeden den jsme jeli i na Pustevny. Zase jsem měla možnost pokochat se Maměnkou a Libušínem. Vevnitř je to jako v pohádce. Vždyť s výzdobou pomáhal Mikoláš Aleš.Tam je lyžování  náročnější, tak jsme dětem vzali sáně a šli k Radegastovi. Dalo by se tam i krásně běžkovat, ale spíš na opačnou stranu směrem na Martiňák. Na Radhošť  chodí i dost chodců, tak se musí víc dávat pozor.

Pak jsme ještě obhlédli ledové sochy u hotelu Tanečnica, pamatuji krásné auto. Kluci byli unešení. Další den se jelo vyzkoušet lanovku a Ski areál na Bílé. Tam jsme se jen podívali, nechali rodinku, ať si lyžuje a my jsme jeli na Bílý Kříž. Je to směrem na Klokočov a s řetězy byla cesta sjízdná. Zastavili jsme u bývalé chaty Kysuce, dali jsme si dobrý guláš. Potřebovali jsme tam nechat auto. Vypadá to tam jako před 30 lety, když jsem tam byla na rekreaci ROH. Krásně jsem si zavzpomínala.

Poprosili jsme a samotný pan majitel nám to povolil. Vyndali jsme běžky a já je poponesla na kopec a pak už to šlo. Vydali jsme se směrem  na Visalaje. Krásná projížďka tichou krajinou. Jeli jsme kolem Bílého Kříže a výzkumného ústavu, tam je v létě hezké posezení. Před vesnicí jsme otočili a jeli zpět, bylo tam dost lyžařů a já bych měla problémy, nejsem moc dobrá běžkařka. Ale bylo tam krásně. Když jsme pak v sobotu jeli domů, tak jsme zastavili i na Soláni. Je tady taky ski areál, ale my jsme se jen šli podívat.

Vyšli jsme k infocentru, podívat se na okolní kopce. Je odtud vidět masiv Radhoště, Smrk, Lysá Hora a myslím, že jsme viděli až Malou Fatru. Soláni se přezdívá Vrch umělců. Beskydy jsou prostě nádherné v každé roční době.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné, v zimě jsem tam nebyla, běžkuji v Jizerkách a Krkonoších, to mám blíž Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tam jsem nikdy nebyla, mám tady hory kolem sebe celý rok. SmajlíkAle máš pěkné vzpomínky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek. Beskydy jsou kouzelné, také tam ráda jezdím.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pekný článok - zostanú vám dlho pekné spomienkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles