8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co blbneš chlape? Máš ji přeci rád ne?

11. 05. 2010 | Vaše příběhy

Nedávno se mi svěřila kamarádka, že už není šťastná se svým manželem. Prožili spolu pár hezkých let a měli se moc rádi. Pak ale přišly problémy, na které by měli být dva a kamarádka zjistila, že je na ně sama.  Svého manžela si vybrala hlavně proto, že s ním cítila jistotu a bezpečí a tenhle pocit je najednou pryč.  Nepatří k lidem, kteří hned utíkají z boje, a tak se snaží svůj vztah zachránit. Snaží se už mnoho měsíců a přestává si vědět rady.

A tak jsem si řekla, že si zkusím s jejím chotěm promluvit. Co bych mu ale měla říct? Měla bych mu říct, jaký je a že by se sebou měl něco dělat? To už mu jeho žena nejspíš řekla mnohokrát.  Co asi kdysi před lety řekla kamarádka mému příteli, když mě jednou potkala plačící na ulici? Úplně ji slyším. Řekla mu: „Hele chlape co blbneš? Vždyť ji máš rád ne?“ Zeptal se ji pak můj přítel na radu? Nevím. Co bych ale řekla jejímu manželovi já, kdyby se mě na radu zeptal?

Jestli máš svou ženu rád a chceš, aby s tebou byla šťastná, tak zkus myslet na to, jak ji šťastnou udělat. Žádná z nás už není po letech vztahu tak naivní, aby očekávala dvacetičtyř hodinovou péči.  Stačí nám chvilky, kterými nám dáte najevo, že nás máte pořád ještě rádi a že vám na nás záleží. Chceme, abyste si poslechli vyprávění o tom, jak nás dneska něco rozesmálo a smáli se s námi. Chceme vám vyprávět své zážitky a vědět, že vás to, jak jsme strávily den, zajímá. Ale hlavně ve vás potřebujeme mít oporu, když nás potká něco nepříjemného. Jsi přeci její manžel a znáš ji jako nikdo jiný, měl bys vědět, co je pro ni v životě důležité a věnovat tomu pozornost.  A proboha, když  už se ti nezadaří a šlápneš někdy vedle, tak si to pamatuj a svou chybu neopakuj.  A ještě něco ti povím, když svou ženu svým přešlapem doženeš k slzám, měl by ses ujistit, že jsi jí to setsakramentsky vynahradil. Nemůžeš očekávat, že na trápení, které jsi jí způsobil, zapomene  jen proto, že si to přeješ a máš tam někde hluboko možná špatný pocit. Jak to má tvá žena asi poznat, když jí to nedáš najevo.  A nakonec, pokud ti tvá žena, společný vztah a vaše rodina nestojí za to, tak to své ženě alespoň včas řekni, ať s tebou neztrácí čas.


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím, moc pěkně napsané. Hodně z nás to jistě takto cítí, ale ne každá to umí také vyjádřit tak hezky na papíře. Je vidět, že o životě holka lecos víš.( snad nevadí tykání). Teď ještě kdyby to šlo nějak nenásilně těm chlapům šoupnout do hlavy...Smajlík,aby neměli pocit manipulace a fakt se nad těmito slovy trošičku zamysleli..
Super psychologie, děkuju za pěkný článeček.
Obrázek uživatelky
profil
skutečně pěkné čtení. Katy, myslím, že by se od Tebe mohl učit i kdejaký psycholog
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článeček.
Obrázek uživatelky
profil
Díky.
Obrázek uživatelky
profil
Umíš asi naslouchat druhým, ale i poradit. Proto si myslím, že sama máš hezký život, což ti přeji.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles