Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opravdový příběh z červené knihovny

14. 05. 2010 | Vaše příběhy

Když bylo mojí generaci kolem 17 let, nebyly ještě diskotéky, ale pořádaly se taneční čaje. Jistě to byly jiné čaje než za časů našich maminek, ale říkalo se tomu tak. Vždy v neděli od 18. do 21. hodin v Domě kultury. Živá hudba hrála hity české i zahraniční a nám se to líbilo. Mě maminka pouštěla až po velkém přemlouvání, jenom slušně oblečenou v šatech, maximálně v sukni a halence. I když tenkrát jsme také nosily mini. Mladí muži tehdy chodili v saku a košili, jinak je pořadatel nevpustil do sálu. Moje vrstevnice mi určitě dají za pravdu.

            Takže po velkém přemlouvání mojí maminky jsem mohla chodit v neděli odpoledne tančit. S kamarádkami, které znala a po skončení rovnou domů.

            Nejvíc jsme tančili s bývalými spolužáky ze základní školy, ti nás doprovázeli  samozřejmě i domů. Časem se stalo, že už jsme nechodili v partě, ale ve dvojicích.

            S mým průvodcem jsme se znali od šesti let – od 1. třídy jsme spolu chodili do školy – celých devět let povinné školní docházky. Ovšem  v  takové osmičce a devítce mě vůbec nezajímal. Ani mě nenapadlo, že se někdy od něho nechám doprovázet. Byl moc hodný a slušný a mně se líbili jiní třídní frajeři. A po dvou letech, kdy jsme se prakticky neviděli, jsem  při  „Alence v říši divů“ od Karla Zicha  zjistila, že má krásné zelenohnědé oči s řasami, které mu každá holka mohla závidět (i já), světlé hnědé vlasy na ramena, že je  vysoký,  štíhlý a pod těmi vlasy  má široká ramena. Ano, máte pravdu, přesně jak z románů pro ženy a dívky. Naše cesty domů se stávaly čím dál delší, loučení u dveří také. Už nám nedělní čaje nestačily, chtěli jsme se vídat co nejvíc. Protože se to stalo začátkem března, večery byly s přibývajícím jarem vlažnější a čaje už jsme vůbec nepotřebovali, ani společnost zbytku party. Jednou svým vnoučatům asi přiznám, že jsem se zhoršila ve škole tak, že do jejich dědečka jsem se zamilovala tak, že jsem musela složit postupovou zkoušku z fyziky, abych nemusela opakovat 2. ročník střední školy. Našim synům, i když jsou už dospělí, jsem to nikdy nepřiznala. Ano, našim synům.  Po dvou letech   chození moje láska narukovala na dvouletou vojenskou službu. Tu jsme po mých občasných návštěvách na konci světa, kde sloužil  a dennodenním dopisování,  přečkali.  Po  roce jeho civilu jsme měli svatbu. Tři roky po ní se nám narodil první syn, po dalších dvou letech druhý. Dnes už jsou dospělí a my oslavili 30 let výročí svatby.

            Jistě, náš život nebyl jenom procházka májovým sadem, přišly problémy, starosti i hádky. Vzpomínám si, jak jsem jednou ve zlosti, že mu nechutná moje omáčka, rozbila talíř i s tou omáčkou. Ale měli jsme a máme pořád spoustu společných zájmů. Od fotografování a vyvolávání fotografií doma, turistiku,  cykloturistiku, kempování a jiné další věci.

            Talíře už dnes nerozbíjím. Fotky také už nevyvoláváme v době digitálních fotoaparátů. Má láska už nemá vlasy na ramena a já  také nejsem dívenka v minisukních. 

            Ale máme se pořád rádi a k tomu máme  jistotu, že jsme vychovali dva slušné lidi, prožili a prožíváme krásný život, který spolu dožijeme až do úplného konce. A doufám z celého srdce, že ten je ještě hodně daleko.

            A mimochodem – po svatbě se mi přiznal, že on si na mě myslel už v té osmičce.


Alenice51 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky se to čte. Je příjemné číst o hezkém životě.
Obrázek uživatelky
profil
sympaticky príbeh Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
úžasně krásně napsaný příběh!!!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mi i slzičkaSmajlík.Prostě ten čas běží čím dál tím rychleji.Můj starší syn letos oslaví třicátiny a já tomu nemohu,nebo spíše nechci,uvěřit.Ještě že mám toho druhého jedenáctiletého puberťáka.Hezký i když deštivý zbytek neděle z Rožnova pod Radhoštěm.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem začala chodit se svým nynějším manželem "na čaji" a taky jsme se znali už předtím.Moje dcera se mě nedávno ptala:"A co jste na těch čajích tančili, asi letkis co?" Já jsem měla nejraději kolování.Některé písničky z té doby poslouchám dodnes.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles