Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den D – poprvé na obrazovce ČT!

30. 03. 2009 | Televizní tipy

První díl tohoto unikátního televizního formátu uvidíte už 31. března 2009 ve 21. 40. hod na programu ČT 1.

Pět investorů čeká ve svém doupěti na nápad, který stojí za investici. Dokáže je někdo z ambiciózních podnikatelů přesvědčit?

V prvním díle se o to pokusí vynálezce ručního posilovače pohonu cyklistického kola, výrobce nakládaných tvarůžků, autor dokonalé podprsenky, výrobce léčivé matrace a bývalá cukrářka s projektem, který nazvala Ledově žhavá.

Kdo z nich má šanci uspět v ocelovém světě současného businessu a čí nápad investoři nemilosrdně smetou ze stolu?

Den DTvrdý svět – tvrdá pravidla

Základní pravidla pro Den D jsou jednoduchá. Každý podnikatel představí investorům svůj obchodní plán a řekne, kolik peněz v rozmezí 200 000 až 1,5 milionu Kč na něj potřebuje. Investoři pak do plánu mohou – ale nemusí investovat.

Investoři investují vlastní peníze a to znamená jediné – budou investovat jenom do projektů, které je osloví. Budou se ptát, aby zjistili, zda jim takový risk stojí za to. A budou se ptát tak dlouho, dokud nedostanou všechny potřebné odpovědi.

Investoři jsou moudří, zkušení a často dohlédnou dál než soutěžící. Chtějí investovat, ale své finance nezískali snadno a neradi je pouští, pokud si projektem nejsou jistí. Investice pro ně představuje i osobní angažování se v projektu v následujících měsících. A čas, jak známo, je někdy k nezaplacení.

Investoři – Alfa o Omega celého projektu

„Investoři do projektů investují vlastní peníze. V tom se Den D zásadním způsobem liší od běžných soutěží. Má svá pravidla, ale není to hra.  Je to skutečný byznys, jsou to skutečné příběhy a řadě lidí, kteří tímto pořadem projdou, změní Den D život,“ říká na adresu investorů dramaturg pořadu Lukáš Franta.

„Je to pět lidí, bez kterých bychom tak náročný projekt jako je Den D nedokázali rozjet. Nehledali jsme za každou cenu známé tváře. Hledali jsme lidi, kteří jsou ochotní jít do toho naplno, chtějí investovat, nebojí se nových výzev, vytvoří zajímavou skupinu a dokáží překvapit nás i diváky…“ dodává dramaturg pořadu.

Den DA kdo jsou oni investoři?

Ivan Pilný - jeden z nejúspěšnějších českých manažerů. Někdejší generální ředitel české pobočky Microsoftu a předseda Českého telecímu. Peníze chce investovat  do zajímavých projektů mimo informační technologie.

Dana Bérová - bývalá ministryně informatiky. Působila jako specialistka v mediálních společnostech, spravovala rozsáhlý majetek Karla Schwarzenberga a je spolumajitelkou společnosti SANU BABU, která dováží zboží z Indie a Nepálu.

Ondřej Bartoš - svůj první milión vydělal při studiu. Doposud prodal podíly zhruba dvou desítek firem ve střední Evropě. Je členem poroty Podnikatel roku a řídí vlastní venture kapitálovou společnost Credo Ventures.

Marta Nováková - její společnost U&SLUNO se specializuje na informační systémy pro maloobchody, velkoobchody a distribuční společnosti. Marta v současnosti hledá projekty, které by pro ni znamenaly novou výzvu.

Tomio Okamura ještě před pár lety prodával v tokijském kině popcorn a colu. Dnes jeho cestovní kancelář MIKI TRAVEL dováží do České republiky 100 000 tisíc turistů ročně. Jako investor se umí pro věci nadchnout, ale stejně tak umí být tvrdý a nekompromisní.

Přečtěte si více na stránkách České televize ve speciálu Den D

Čtěte také: Den D - žádná hra, ale tvrdá realita!

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem viděla nedávno poprvé a je to perfektní pořad.Je velice zajímavé s čím chtějí lidé podnikat- někdy jsou to až snad kuriozní nápady.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles