Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená pod stanem

29. 08. 2010 | Vaše příběhy

Prázdniny 1976. Měli jsme nové auto, koupili velký stan, nafukovací matrace, spací pytle a vše, co je třeba ke stanování. Rozjeli jsme se s dětmi poznávat krásy naší vlasti. Hned, asi po ujetí dvou kilometrů, musel manžel zastavit a ustřihnout zadní zástěrky na autě, neboť jsme byli přetíženi.

Dále už se nám jelo dobře. Hledali jsme kemp v pěkné přírodě s možností koupání. Několik jsme jich objevili, ale vždy měli obsazeno. K večeru jsme dojeli na Českomoravskou  vrchovinu.

                                                            Kemp Milovy , který jsme objevili, byl přesně podle našich představ. Hezký areál, písečná pláž s rybníkem, kolem lesy a hlavně dostatek místa pro postavení stanu. Děti byly nadšené. Dováděli jsme všichni ve vodě, jezdili na skluzavce, hráli různé hry, chodili na houby, poznávali okolní krajinu. Navštívili jsme rekreační středisko Medlov s rybníkem Velké Dářko, Sychrov, Nové Město na Moravě, Fryšavu a vystoupali na Žákovu horu. Týden jsme si užívali krásného počasí až sedmý den v noci dost pršelo. Ráno, po otevření stanu, jsme se nestačili divit. Všude kolem dokola bylo obrovské množství malinkých žabiček. V životě jsem něco podobného neviděla. Nebylo kam šlápnout. Všichni návštěvníci kempu se houfně balili a odjížděli pryč. Sbalili jsme také. Samozřejmě, že se pak v našich zavazadlech nějaká žabička našla – alespoň se svezla autem.  Ale kam dál?

                                Za velkého jásotu dětí zvítězilo Slovensko, kde nikdo z nás dosud nebyl.

Namířili jsme si to přes Prostějov, Valašské Meziříčí, zastavili se ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm a ujížděli přes Žilinu a  Liptovský Mikuláš do Tatranské Lomnice.  Stan jsme si postavili v eurokempu  FICC. Byl to mezinárodní kemp se službami na úrovni. Čisté umyvárny, WC, zbožím vybavené obchody, což jsme tehdy moc neznali, restaurace, hřiště na různé sportovní aktivity. Slovenština se zde mísila s češtinou, polštinou, němčinou, angličtinou a co já vím jakými ještě jazyky. Večer jsme společně naplánovali program na celý týden. A byl to program opravdu nabitý. Obdivovali jsme se Štrbskému a Skalnatému plesu,  obrovskému Areálu snů se skokanskými můstky, sjezdovkami a krásnými horskými hotely. Lanovkou jsme vyjeli na  Skalnaté pleso, kde nás překvapila velká observatoř, vystoupali  na Solisko a kochali se krásnou tatranskou přírodou s dominantním Gerlachovským štítem – tehdy to byl  štít Stalinův.

Fascinující bylo, když jsme se dole v údolí opalovali a nahoře na Štrbském plese koulovali.

Ještě jsme navštívili romantické lázně Vyšné Ružbachy, s pěkným koupalištěm.

 

Po osmi dnech nás –věřte, nevěřte- vyhnaly černé tatranské zmije. Kousek od našeho stanu měly hnízdo. Tím, jak jsme v areálu jen přespávali, ničeho jsme si nevšimli až nás upozornili zaměstnanci eurokempu. Jelikož zmije byly zákonem chráněny, raději jsme jim ustoupili. Ale domů se nám  nechtělo . Měli jsme naplánované tři týdny na cestách. Rozhodli jsme se navštívit ještě jižní Slovensko.

                                 Dojeli jsme až k Maďarským hranicím do okresu Velký Krtíš, kde nás poutače upozornily na termální koupaliště Vieska. Když jsme se dostali do Viesky, byli jsme trochu zklamáni okolní přírodou, ale koupání ve dvou termálních bazénech bylo skvělé. Jenže to bychom nebyli my, aby se zase něco nepřihodilo. Čtvrtý den našeho pobytu se objevila u mnoha lidí střevní chřipka. Přijela hygienická služba a bazény uzavřela. My jsme naštěstí vyvázli bez úhony.  Řekli jsme si: „Třikrát a dost! Celá dovolená byla krásná, jedeme definitivně domů!“

                                Projeli jsme téměř celou republiku, poznali spousty krásných míst, seznámili se s milými lidmi. Co více si přát?  Slovensko jsme pak během let navštívili ještě několikrát.

                                Místa, která jsem zde popsala, dnes zcela určitě vypadají jinak. Přála bych si, aby na můj článek někdo zareagoval  a popsal tyto lokality z dnešního hlediska.

 

Macizaj – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to musela být skvělá dovolená, my jsme taky s rodiči jezdili pod stanSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Hezký článek
ráda bych reagovala na žádost, jak ty místa vypadají dnes, ale ještě jsem Slovensko pořádně sama neviděla, ale stále mne velmi láká.
Obrázek uživatelky
profil
cestování se mi moc líbilo i stanování, ale dnes, kdy jsou noci tak strašně studené, už bych pod stan nešla, raději zděná stavba. Ještě jsme letos chtěli jet na Šumavu, ale vypadá to , že bude brzy zima.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Za 3 týdny - klobouk dolů- to jste toho stihli opravdu hodně, Milovy,Medlov,Velké Dářko, také jsme byli a ještě na místech jiných - Heřmanův Městec, Brozany nad Ohří, Žandov u Č.Lípy, několik míst v Českém ráji, Chrudim, Holice, Veltrusy - v době školních let dětí v rozmezí let 1985-1996, byli jsme napakovaní tak, že jsme jezdili i s přívěsným vozíkem, rozjeli jsme se a kde se nám líbilo, zůstali, krásná doba.
Obrázek uživatelky
profil
procestovali jste toho dost. Máš hezké vzpomínky a zážitky.
Pěkný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles