8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Existuje doživotní úrazová renta, mnozí o ní ale neví

30. 08. 2009 | Finance
Riziko úrazu je jedním z nejčastějších rizik každodenního života, jemuž je vystaven každý z nás. I při sebevětší opatrnosti a rozvážnosti nemůžeme stoprocentně zabránit nehodě způsobené někým jiným. Pojem úraz vystihuje neúmyslnou, neočekávanou událost, které se nečekaně stáváme obětí. Bohužel, jediná minuta může navždy člověka poznamenat na celý další život, v horším případě ztrátou pohyblivosti a ztrátou výdělku, na němž je běžný občan závislý.

Mnohé z nás tato nečekaná událost a její rychlost zastihne nepřipravené a zcela rozhodí finanční stabilitu jednotlivce nebo rodiny. Úraz způsobí, že výdaje prudce stoupnou a příjmy jsou současně daleko nižší oproti těm, na které byl člověk zvyklý.

Proto se lidé pro pocit klidu, zajištění a méně starostí v případě, že by se něco nepříznivého mohlo stát, pojišťují; mají jistotu, že existuje řešení, které jim může ušetřit alespoň finanční problémy, které jsou v takových případech pravděpodobné a spojené. Je jasné, že riziko nelze nikdy vyloučit, a může právě znamenat významnou ztrátu příjmu nebo zdraví. Taková ztráta má bezpochybně velký vliv na budoucí život člověka a jeho blízkých.

Existuje doživotní úrazová renta, mnozí o ní ale nevíNa českém trhu v oblasti pojišťovnictví existuje produkt v podobě renty, která je klientovi vyplácena doživotně po úraze. Pokud klient takový produkt uzavře a v případě neštěstí je lékařsky prokázána invalidita od 50% a výše, náleží mu měsíčně vyplácena tzv. doživotní úrazová renta. Částka doživotní úrazové renty je zpravidla závislá na výši pojistného, kterou klient v pojistné smlouvě uzavřel. Při výběru takového produktu, který nabízí omezené množství pojišťoven, se klientovi doporučuje, aby se rozhodoval uvážlivě; především si ujasnil, jakou rentu chce sjednat za odpovídající částku pojistného, když dojde k pojistnému plnění. Kvalita takového produktu totiž nemusí spočívat v jeho vysoké ceně.

Klient by se měl informovat o možnostech nabízeného pojištění a zajisté o solidnosti produktu mu napoví právě pojistné plnění - tedy výše renty, která mu bude do konce života vyplácena. Navíc pokud daná pojišťovna nabízí několik variant renty (od minimální do maximální výše), může si tak spotřebitel vybrat jak vysokou rentu chce (v případě nečekané a nepříznivé situace v podobě invalidity) pobírat.

Nutné je však podotknout, že se jedná o tzv. rizika. Takže v případě, že nedojde k pojistnému události, není žádné plnění.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
radšej to nemusieť vedieť
Obrázek uživatelky
profil
je pravda, že se dnes lze pojisti "skoro" na všechno, ale sptojí TO peníze, a když se nic nestane, jsou peníze fuč,
ale když se TO stane, je tu jistota výplaty peněz....

To je to riziko
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles