8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Harmonie duše aneb psychohygiena

18. 04. 2012 | Péče o tělo
Jak už to tak bývá, život nám přináší nádherné chvíle plné pohody, radosti, spokojenosti a štěstí ale bohužel i ty, kdy nám právě není „do zpěvu“. S pomocí psychohygieny se však dají i ty ne zrovna příjemné chvíle v našem životě dobře zvládnout.

Život není peříčko

Současný život je plný neklidu, spěchu a stresujících okamžiků, které nás do jisté míry mohou vést k lepším a vyšším výkonům, ale pokud je toto vypětí příliš časté, silné nebo trvá nadměrně dlouho, je provázeno úzkostnými stavy, obavami a celkovou pocitovou nepohodou. Proto je dobré naučit se stres zvládat a hlavně neustále pečovat o svou duševní očistu a uvolnění nahromaděného napětí. Možná se vám zdá „péče o duši“ zbytečná, ale Harmonie duše aneb psychohygienanepodceňujte ji, protože jen s její pomocí předejdete případným psychickým a s tím souvisejícím zdravotním problémům, které se v důsledku stresu mohou objevit. Váš život tak bude v rovnováze a vy se budete cítit mnohem silnější a odolnější vůči všem okolním podnětům.

Jsme strůjci 

svého štěstí a pohody

     
Kvalitu svého duševního zdraví můžeme dostatečně ovlivnit sami. Jejím základem je samozřejmě zdravý životní styl, dostatečný spánek a v neposlední řadě i aktivní pohyb. Pro spokojený život jsou velmi důležité bezproblémové citové vztahy s partnerem, dětmi i ostatními blízkými rodinnými příslušníky, tedy kvalitní rodinné zázemí, ale také dostatek dobrých přátel, smysluplná práce, pěstování koníčků a v neposlední řadě i vlastní sebevědomí a spokojenost sama se sebou.

Pár užitečných rad

Pečujte o sebe, o svou pleť, vlasy i tělo a dělejte to především pro svou spokojenost. Dopřejte si koupi něco hezkého na sebe a udělejte si radost. Důležitý je váš dobrý pocit a radost z toho, že vám to sluší, cítíte se a vypadáte dobře.

Starejte se o svou fyzickou kondici, sportujte a hýbejte se. Jakákoliv pohybová aktivita vede k udržení a upevnění dobré tělesné, ale také duševní kondice. Nemusíte denně mučit své tělo v posilovně, postačí pár minut každodenní svižné chůze nebo procházka na čerstvém vzduchu třeba ve společnosti vašeho domácího mazlíčka.

Učte se jednat asertivně. Co to znamená? Važte si sama sebe, nebojte se mít vlastní názor. Když s něčím nesouhlasíte, naučte se říkat NE, nemusíte přeci jen ze soucitu nebo pocitu „klidu“ v rodině či v práci pokaždé říkat ANO.

Buďte zdravě sebevědomá a nikdy se nepodceňujte. Buďte si každý den plně vědoma svých sil, kvalit, znalostí a zkušeností.

Nezapomeňte relaxovat a odpočívat podle své chuti. Najděte si volný čas jen pro sebe. Věnujte se bez obav svým koníčkům, přečtěte si knížku podle svého gusta nebo si zajděte s kamarádkami na kus řeči při dobré kávě a proberte s nimi své radosti i starosti. Náladu vám po celodenním maratonu určitě zlepší i koupel s esenciálními oleji, které mají antistresové účinky.


Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já to nechala dojít moc daleko, teď se peru s úzkostnou poruchou a trpí tím i rodina. Už se neumím od srdce zasmát blbosti jako dřív, změnilo mě to. Nejen s fyzickým zdravím včas, ale i s psychikou. Věnovat se sobě tak, aby byla spokojenost sama se sebou. ÚSmajlíkžasné pravdy v tom článku. Jen ta praxe......
Obrázek uživatelky
profil
článek je velmi pravdivý,taky jsem se některé věci musela naučit a hned je veseleji.
Obrázek uživatelky
profil
článek je velmi pravdivě napsaný,ale někdy to opravdu nejde.Jen doporučuji všem ženám aby to zakhle dělaly jak se v tomto článku píše.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nejen hezky napsáno, ale hlavně pravdivě. Na sebe často zapomínáme, tedy na naši psychiku a někdy vůbec na celou naši osobu.
Následky jsou pak nedozírné.
Takže díky za podnětný článek, stojí za zamyšlení.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně napsáno
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles