Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubnutí není jen o úbytku hmotnosti

6. 12. 2017 | Diety
-Komerční sdělení-

Nezdravý způsob života, sedavé zaměstnání, citelné stárnutí tělesné schránky po 20. roce života… Nejen tyto příklady vedou mnoho lidí k rozhodnutí: “Změním své návyky, zhubnu a bude mi líp.” Ale pozor! Hubnutí není jen o úbytku hmotnosti.

Kosterní, srdeční a hladké svalstvo je zodpovědné za veškerý náš pohyb. Svaly se vyvíjejí do věku kolem 20 let, poté se  stárnutím snižuje jak množství, tak i kvalita svalové hmoty. Tento vývoj můžeme zpomalit pravidelným cvičením, tedy nejefektivnějším způsobem, jak si vybudovat kosterní svalstvo, vylepšit kvalitu svalů a snížit hladinu tuků.

Tuk a svaly mají opačný vliv na senzitivitu glukózy, a proto je jejich poměr důležitým ukazatelem metabolického zdraví. Svaly glukózu využívají, zatímco nadbytečný tuk využívání glukózy zpomaluje.


TanitaJaponská firma Tanita vyvinula nový tělesný analyzátor pro domácí použití Tanita RD-953, který hodnotí mimo jiné svalovou hmotu, skóre svalů a kvalitu svalů.

Při hubnutí je žádoucí, aby nám ubývala tkáň tuková a zároveň optimálně narůstala, či přinejmenším zůstala nezměněna tkáň svalová. Pouhým vážením však tyto změny nezjistíme, protože se může stát, že hmotnostně neubýváme, jelikož kilogramy tuku jsou vyměněny za kilogramy svalů, a přesto je proces hubnutí úspěšný. O tom, zda jsme zvolili optimální cestu ke zhubnutí, se můžeme přesvědčit kontrolou tělesného složení. A právě osobní váha s tělesnou analýzou změří i podíl svalů, tuků a tělesné vody na celkové hmotnosti, včetně jejich rozložení v jednotlivých tělesných oblastech.

Novinka japonské firmy Tanita umně spojuje tradici, vysokou kvalitu a vyspělou technologii. U produktů pro domácnost používá stejné algoritmy jako u profesionálních tělesných analyzátorů pro medicínů, a proto jsou její výledky velmi přesné. Osobní váha RD-953 umožňuje přenos dat do systému Android i iOS, uživatel pak může sledovat své hodnoty a správnost hubnutí v aplikaci My Tanita. Tanita tak pomáhá lépe kontrolovat dietní a fitness program, uživatel přesně vidí, jestli ubývají tuky a přibývají svaly, a během několika sekund získá až 10 hodnot, které mu usnadní lépe pochopit složení svého těla. Kontrolou svého tělesného složení si tak uživatel sám hodnotí riziko vzniku cukrovky, srdečně cévního onemocnění a dalších chorob. Nezapomínejme, že pravidelná analýza nejen ukazuje účinek tréninku, ale především motivuje k dalšímu cvičení.


osobní váha Tanita











Váha Tanita využívá k zjištění tělesného složení bioelektrickou impedanční analýzu BIA. Tato metoda využívá rozdílu v elektrické vodivosti kostí, orgánů a tělesného tuku (např. svalová tkáň má vzhledem k vysokému obsahu vody lepší vodivost než tuková tkáň). Na základě odporu vodivosti a zadaných údajů  jako je výška, věk, pohlaví, váha a tělesný typ se vypočítá procento tělesného tuku, vody, hmotnost svalů, nastaví optimální denní příjem kalorií, změří množství nebezpečného útrobního tuku. Nakonec váha Tanita díky získaným datům určí metabolický věk.
 
V současné době je Tanita světovým lídrem v oblasti tělesných analyzátorů. Jejím cílem je podpora zdravého způsobu života a možnost kontroly zdravotních rizik plynoucích z nezdravého způsobu života. I proto pro odbornou i laickou veřejnost vyvíjí další kvalitní produkty založené na inovativních a originálních nápadech. Tak nestůjte vedle a vezměte zdraví do svých rukou.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1…   4   5   6   7  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
1
Obrázek uživatelky
profil

Termín středa: 18,00-18,30 - Ozdobné řetězy
Obrázek uživatelky
profil
zajímavéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles