Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak nam ta naša Ostrava (ně)uplavala

25. 05. 2010 | Vaše příběhy

Tuž zas po dluhe době zdravim Vas všecky a dufam, že sa mate lip jak my tu v tej Ostravě. Ti, co aspoň trochu posluchaju ty dřysty v radiich a televizorech, tak určitě vi, jak to tu u nas vypada. No a pro ty, co o tom vědi guvno, popišu sučasnou situaci, tak jak to vidim ja.


Rano se vzbudim, slunko asi stavkuje a pustilo ke kormidlu dešť. Venku hnusně, že bys ani Paroubka nevyhnal, lije jak z konve a ni a ni přestat. Tuž uvažujem jestli do prace dorazime v kanoich jako spravni indiani nebo nam postači plavaci rukavky pro male pajtašky a nafukovaci člun. Šaliny ještě jezdi, ale moc sa jim nechce. A komu by sa taky chtělo, no ni?


vylita-odraNo tuž co včil? Ze všadyma sluchame jak su všecky mosty do Ostravy aji z Ostravy uzavřene, jak se vylila tam Odra, tu Ostravice, kajsik vedle Porubka. Čekame na padesatiletou vodu, stavime hraze a dufame, že nas to nesmete všecky kajsik do dupy. Nad hlavama nam tu lita vrtulnik, hasiči aj s policajtama jezdi sem a tam a tam a sem. Všady kravalu jak na prveho Maja, no co vic si mužem přat?!


Tuž obujem gumaky a plavem do prace. Polovina kolegu nědorazila, protože je cela Ostrava zapchana samýma gizdama, co nemužou jet šalinama ale autama a ti, co chtěli jet městsku hromadnu dopravu stejně sedi doma bo autobusy s trolejbusama začaly tež stavkovať. A furt lije. Ten nečas nám byl Nečas dlužen! Pomalu začinaju evakuovat lidi z mist, kaj je už voda ohrožuje na životach (ti z teho pochopitelně moc radost nemaju – a kdo by taky měl, no ni? ).


Na silnicach stoji voda - tuž tež stavkuje či co? Auta sprchuju všecki chodce na chodnikach (ti nadavaju, že by sa aji haviři mohli stydět), kanaly plivaju vodu zpatki a k temu všemu ještě ten šileny vitr, co rve ze stromu listy aj cele větve. Tuž řeknu Vam, to sem eště nězažila.


A abyste si němysleli, že tu dřystam hlupoty, vidite par fotek – jak to tu u nas vlastně včil vypada. Tož kdo mužete, tak si na nas aspoň vzpomeňte a držte pazury ať nam ta naša Ostrava něuplave kajsik do dupy.

zaplavy
Ostravsko-česki slovnik tu:


dluhe – dlouhé
dufam – doufám
dřysty – kecy
pajtašci – děti
šaliny – tramvaje
kajsik – někde
zapchaná – ucpaná
hlupoty – hlouposti
pazury – pěsti, ruce


A nezaprši a nezaprši, sviňa rok!


Ostravačka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já tomu věřím, však jsem stála s autobusem na vodě, ale ta voda už je naštěstí fuč, bo to by možná ta Ova fakt uplavala Smajlík Smajlík
a inak hezký článek SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
rozumím všemu i bez slovníku. U nás voda není, máme dva veliké rybníky a oba jsou vypuštěné, čeká se na dotaci, ale kdeže ta je. Tak vám Ostraváci držím pěsti, ať voda opadne a už vás neotravuje.
Článek je moc pěkně napsanýSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to viš,že Ti držim pazury,z oka mi leje,srdce svira.My tu vody mame malo,u Vas plne koryta,co s tym zrobime,přeci nehodime flintu do žita.Hlupoty nědřistaš,bo každy vidi,jak zdeptani sum na Ostravě ludi.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles