8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si vybrat správný zubní kartáček?

19. 07. 2010 | Péče o tělo

V obchodech se můžete setkat s řadou zubních kartáčků. Problém při výběru je především ten, že jejich výrobou se zabývají kosmetické firmy, které se neřídí tolik radami lékařů a odborníků, jako potřebami marketingu. Jednoduše řečeno vyrábí kartáčky, které zákazníka zaujmou a které se dobře prodají, aniž by příliš dbali na jejich správnou funkčnost. Proto je pro nepoučeného člověka velmi těžké si správně vybrat. Rozhodně nelze spoléhat na poučku: "Čím vyšší cena, tím vyšší kvalita."

 

Kartáčky se liší především hustotou, tvrdostí a zástřihem čistících vláken. Abychom si správně vybrali, musíme vědět, co od takového zubního kartáčku vlastně vůbec potřebujeme. Vraťme se k již známému povlaku a jeho hromadění na krčcích zubů a v oblasti dásňového žlábku. Kartáčkem potřebujeme především účinně a šetrně odstraňovat povlak z oblasti krčků zvenku a zevnitř zubů.

 

Rozhodně si nemůžeme myslet, že bychom s ním mohli účinně čistit i mezizubní prostor, tam se žádná vlákna zcela nedostanou. Na to máme tzv. mezizubní kartáček.

Vlákna by měla být rovně střižena, abychom mohli pohyb všech jejich snopců citlivě ovládat a působili při čištění vždy rovnoměrným tlakem na všechna místa. Při čištění nám také pomáhá vysoká hustota snopců vláken, což výrazně zefektivňuje a zrychluje proces čištění a pomůže nám vyvarovat se chyb v odklonění vláken od čištěného místa. Kartáček by měl mít malou pracovní hlavu, která nám umožní být při čištění přesnější.

 

Nepodceňujte, co vám radí zkušený stomatolog: „Pro správnou volbu kartáčku je zásadní, je svěřit ho do rukou vyškoleného zubního lékaře nebo hygienistky. Ti zhodnotí podle typu zubů a dásní a manuální zručnosti pacienta volbu nejvhodnějšího zubního kartáčku právě pro vás.“

 

Abychom mohli čistit oblast šetrně a bez obav, potřebujeme vždy kartáček velmi měkký. Ten zajistí adekvátní přizpůsobení se vláken tvarům zubů i dásní a nezpůsobí defekty, obnažování a citlivost krčků. Neplatí, čím tvrdší kartáček, tím lépe vyčištěné zuby!

 


Zdroj, foto: E-zubar

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a mam vyzkouseny i kartacek na baterii
Neni nad klasicky...soft
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles