8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Bez masa

3. 12. 2017 | Televizní tipy
Zima je obdobím, kdy má většina z nás chuť na maso, ovšem i to se někdy přejí. Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská předvede, že i bez něj lze připravit úžasné, syté a výrazné jídlo. Několik ze svých oblíbených jídel diváky naučí už v neděli 3. prosince v 17.15 na Prima LOVE v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka.

Karolína, domácí kuchařka – 3.12. 2017:


V jednom období svého života byla Karolína vegetariánkou, nakonec ji, jak sama říká, „zlákala vůně opečených špekáčků“. Ví, že maso k životu potřebuje, ale radí poslouchat své tělo a rozhodnout se podle sebe. Ona sama ráda vaří i bezmasá jídla. Tentokrát prozradí recept na rychlou večeři nebo skvělé pohoštění pro návštěvu. Využije k tomu dýni, která se v našich podzimních jídelníčcích už zabydlela. „Má krásnou barvu, která pro mě symbolizuje podzim. A také výbornou, sytou hřejivou chuť. Dá se z ní udělat mnoho zajímavého než jen oblíbená dýňová polévka. Hitem u nás doma je obalená v těstíčku,“ prozrazuje Karolína.

Karolína, domácí kuchařka: Bez masaDalším receptem bude karí – známá, zářivě žlutá indická směs koření, která je i oblíbeným jídlem. Bývá to směs masa, zeleniny v syté, pikantní kořeněné omáčce a někdy má i čistě zeleninovou variantu. V indické kuchyni je pro takové účely často používán třeba květák. Výraznou žlutou barvu dodává karí koření kurkuma, které se říká také indický šafrán. Jde o jeden ze základů karí, ale nesmí se to s ní přehnat, jinak by jídlo zhořklo. „Když se nechá karí trochu odležet, je ještě lepší. Nejlepší je druhý den, kdy se krásně prolnou všechny chutě. Jenže to u nás doma ještě nebylo, takže to nevím jistě. Vždy, když ho dovařím, vrhneme se na něj a za chvíli je pryč,“ směje se Karolína.

Sladkou tečku v bezmasém menu zajistí pomerančová marmeláda. V dětství měla Karolína ráda jahodovou, stejně jako její děti, ale poté objevila chuť té pomerančové. „Jednou nám ji přivezla návštěva z Anglie a já zjistila, že je velmi snadné si jí vyrobit. Tradiční anglický recept používá místo želírovacího cukru ten normální, ale vaření pak trvá 4 hodiny. Já marmeládu raději připravuji rychle, aby jí zůstala nádherná zářivá barva a také vitaminy. Dětem ji pak namažu třeba na palačinky, které milují,“ říká.

Bezmasé menu podle Karolíny


•    Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem
•    Zimní květákové karí s rýží
•    Pomerančová marmeláda

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte desátý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 3.12. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.


Zdroj, foto: Prima LOVE
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Karolína, domácí kuchařka: Bez masa:

Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles