8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Zahřívací

12. 11. 2017 | Televizní tipy
V polovině listopadu už většinou máme vyndané zimní oblečení ze skříní. V tomto období je ale důležité zahřívat se nejen zvenčí, ale i zevnitř. Své o tom ví i oblíbená kuchařka Karolína Kamberská, která prozradí několik receptů na jídla, která jsou balzámem pro tělo i duši zkřehlé sychravým počasím. Uvidíte už v neděli 12. listopadu v 17.15 na Prima LOVE.

Pórek někdo miluje, jiný nenávidí. V rodině kuchařky Karolíny Kamberské se najdou tací, kteří si jej rádi dají nakrájený syrový i na chleba s máslem. Ona sama jej má ale raději tepelně upravený, protože tak vynikne jeho jemnost a zajímavá chuť.

Karolína, domácí kuchařka: ZahřívacíV zimě z něj pak připravuje polévku. Inspiraci na ni objevila překvapivě v jedné kavárně, kam se dříve chodívalo na kávu a maximálně na dortík. Dnes jich už ale mnoho nabízí třeba také syté polévky. „Moje babička říkala, že má po dobrém, sytém jídle v bříšku jako v pokojíčku. Jestli chcete zažít tento pocit, myslím, že tato polévka je zaručená cesta,“ říká k receptu na pórkovou polévku Karolína.

V zimě naše tělo volá zejména po teplých pokrmech na zahřátí. Pro tyto případy má Karolína připravenou třeba ohnivou pánev, kterou podává s polentou. „Neznám moc snadnějších věcí, než je příprava polenty. Tato instantní kukuřičná kaše je oblíbená hlavně v Itálii. Tam jsem ji také v jedné malé hospůdce poprvé ochutnala. Tehdy mi připadala divná, dostali jsme ji jako přílohu k rybě a vypadalo to jako knedlík, což se mi ve spojení s rybou nezdálo. Po ochutnání jsem ale změnila názor, bylo to naprosto skvělé. Ve spojení s ohnivou pánví může za oknem zuřit pravý listopad, ale vám zima rozhodně nebude,“ směje se.

Kromě dobrého jídla zahřeje v chladných dnech i dobré pití. Skvělou variantou k oblíbenému svařenému vínu je punč, jehož základní receptura je poměrně obecná, proto si s ním lze vyhrát. Punč je orientální nápoj původem z Indie. „Někoho hřeje mládí, někoho láska, někoho třeba oheň v krbu. Ať už se ale uprostřed zimy zahříváte čímkoli, zkuste i tyto zahřívací recepty. Bude vám blaze, i kdyby venku koleje praskaly mrazem,“ láká ke sledování dalšího dílu svého pořadu Karolína. 

Zahřívací menu podle Karolíny


•    Pórková polévka s quinoou a cizrnou
•    Ohnivá pánev s polentovými placičkami
•    Orientální punč

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte sedmý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 12.11. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.


Zdroj, foto: Prima LOVE
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !