Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krášlicí prostředky, které najdete v každé kuchyni

3. 03. 2011 | Péče o tělo
Krásná a zdravá pokožka začíná nejen tím, co jíte, ale také jak o ni pečujete. Je hodně krášlicích prostředků, které obsahují spoustu živin, vitamínů prospěšných pro celou pokožku i vlasy. Každý může podle svého věku udělat něco pro pěkný vzhled.  Většinu krášlicích prostředků najdeme v kuchyni.  Některé  prostředky se používají od starověku a jejich blahodárné účinky se využívají dodnes.

Pleťové masky jsou velmi  účinné a oblíbené kosmetické prostředky. Jejich účinek poznaly už naše prababičky, které si jejich prostřednictvím dokázaly udržet pleť mladou a svěží. Masky očišťují pleť, zjemňují póry. Pokožku napínají a zároveň zpomalují tvorbu vrásek. Dodávají pokožce spoustu výživných látek.

Droždí

Patří mezi prastarý krášlicí prostředek.  Obsahuje celou řadu vitamínů skupiny B, minerály a nerostné prvky, které naší pleti prospívají. Pro svůj velký obsah vitamínů se výborně hodí na přípravu pleťových masek a vlasových zábalů. Pleťová maska z droždí pokožku krásně napne. Dvě lžíce droždí smícháme s mlékem nebo smetanou na jemnou kaši. Masku naneseme v tenké vrstvě, aby nám rychle ztvrdla, a necháme působit 10 minut. Je vhodná pro stárnoucí a ochablou pokožku.

Žloutky

Žloutek obsahuje tuk, který pomáhá potlačovat jemné vrásky. Pleť ošetří a udělá ji hladkou. Nejlepší jsou vajíčka z domácích chovů, od slepic živených obilím. Přidávají se do masek a zábalů. Masky z vaječného žloutku jsou určené pro suchou, citlivou a stárnoucí pleť. Jeden žloutek rozmícháme s několika kapkami olivového oleje. Masku naneseme na tvář a necháme působit 20 minut. Také se hodí na zábaly pro vlasy.

Tvaroh

Tvaroh dokáže pleť  povzbudit a ošetřit. Tvarohové masky jsou určené pro všechny typy pokožky. Je vhodný na unavenou pleť. Jednoduchou tvarohovou masku si připravíme tak, že smícháme dvě lžičky tvarohu s jednou lžičkou medu a pár kapkami olivového oleje. Masku naneseme na tvář a necháme 10 minut působit.

Koupele

Když chceme při koupání spojit příjemné s užitečným, připravíme si koupel s nějakou vhodnou přísadou, která působí léčivě a také nás příjemně osvěží.  Mléko působí výborně na  pokožku, změkčuje ji, vyživuje a také čistí. Z mléka si můžete připravit mléčnou koupel. Pokud máte problémy s vysušenou pokožkou, přilijte si do horké lázně 2 litry mléka. Látky v něm obsažené kůži příjemně zvláční a osvěží.

Zdravé, dobře ošetřované vlasy dávají vyniknout kráse  ženy. Každá žena chce mít vlasy pěkné upravené, které dodávají působivý a přitažlivý vzhled.  Vlasové zábaly dodají vlasům potřebné vitamíny a budou vypadat zdravěji.

Včelí med

Starý osvědčený domácí prostředek přírodní medicíny, který se používá v péči o vlasy a také pleti. Pleť med dobře snáší, ale jsou také lidé, kteří mají pokožku přecitlivělou a med na pokožce nesnášejí. Mají na med alergii. Obsahuje mnoho účinných látek, enzymů a organických kyselin. Med pleť krásně napne a kůže se tak stane hebkou. Při přípravě přírodní kosmetiky s medem bychom neměli nikdy překročit teplotu 35 °C, protože bychom zničili jeho účinné látky. Čistý přírodní med je vhodný na vlasové zábaly. Med výborně vyživuje vlasy, působí blahodárně na roztřepené konečky a vlasy celkově posiluje. Dvě lžíce olivového oleje smíchejte s jednou lžící přírodního medu. Zabalte do ručníku a nechejte 20 minut působit. Pak vlasy umyjte.

Domácí tužidlo z medu

¼ litru heřmánkového nálevu zahřejeme, přidáme tekoucí čajovou lžičku medu a trošku ovocného nebo jablečného octa. Zamícháme a naneseme na vlasy, necháme uschnout. Med vlasy neslepí. Pokud máte alergii na heřmánek, tak můžete použít nějaký jiný bylinkový nálev.

V každé kuchyni se najde něco vhodného pro osvěžující koupel, zábal na vlasy nebo pleťovou masku.

Všechny suroviny používáme vždy čerstvé. Sami si vyzkoušejte, které z těchto masek a zábalů působí na vaši pleť dobře a odpovídá i vašemu typu.

Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dobré recepty, ale niekedy sú ešte drahšie tie suroviny ako kozmetika z obchodu
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé rady, asi někdy vyzkoušímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
k babským radám?Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles