8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásný den na svátek

23. 10. 2011 | Vaše příběhy
Stejně jako loňský rok jsem se domluvila s kamarádkou, že se vypravíme vlakem do nedaleké vesnice a uděláme „ naše kolečko“, popovídáme si a užijeme si pěkně letošní svátek - svatého Václava.

Slíbila jsem jí, že jí ráno zavolám, a tak jsem jí po probuzení a přípravě na výlet zavolala. Dohodly jsme se, že ji vyzvednu a vyrazíme společně na vlak.

Vlak byl na nástupišti již přistaven a tak jsme usedly a čekaly na odjezd z Hlavního nádraží. Když jsme si sedaly, upozornila jsem kamarádku na odkládací prostor, který byl docela nízko, aby se při rychlém vstávání neuhodila do hlavy. Chvilku jsme seděly a pak si začaly prohlížet fotky v mobilu. Kamarádka mi navrhla, ať si k ní přisednu. A to jsem neměla dělat. Jakmile jsem vstala, ucítila jsem náraz hlavy na ten odkládací prostor. Kamarádka se začala smát a prohlásila: „Já ti to pofoukám, aby tě to nebolelo.“ Sice to byla pěkná rána, ale hlava byla v pohodě, a ani mi nevyrazila boule. Tak jsme se pak měly cestou čemu smát.:-)

Na místo jsme dorazily kolem 10. hodiny ranní a cestou se pěkně měnilo počasí. V Praze bylo slunečno a v Chuchli zase strašná mlha, chladno a zataženo.

My jsme však jely ještě o kus dále. Když jsme vystoupily, cítila jsem chlad, ale asi po půlhodince na nás vykouklo sluníčko a to nám dělalo společnost celou dobu našeho výletu.

Cestou jsme probraly naše starosti, ale i radosti, potkaly jsme maminku se dvěma dětmi, na kolech, a když jsem slyšela, jak maminka tomu malinkému klučinovi říkala, že má jet po chodníku a oni že pojedou po silnici, tak malý nesouhlasil. Vmísila jsem se jim do řeči a malému řekla: „To máš přece lepší jet sám po chodníku, ten chodník je jen pro tebe a maminka se musí dělit s auty na silnici.“ Malý na to hned přikývl a dokonce mi i odpověděl. Když jsem se pak otočila, jak si to šine sám přes chodník, měla jsem z toho uvnitř sebe radost.

Asi v půlce cesty jsme došly k Berounce a sedly si na lavičku u chatové oblasti. Najednou jsem slyšela nějaké kňoukání, když jsem se otočila, spatřila jsem psa (bylo to bojové plemeno), jak nás pozoruje a asi jsme mu i dělaly chutě našimi houskami se salámem a sýrem.
I přes jeho žebrání jsem se neodvážila mu kousek hodit, aby si dal s námi. Co kdyby na nás vyletěl jeho majitel? Tak jsem to neriskovala. Dojedly jsme a šly pomalu zpět na vlak do Prahy. Cestou jsme stihly probrat vše, co jsme chtěly a ještě jsme stihly lahodnou kávičku u mě doma.

No, nebyl to krásný den na svátek, kdy většina z nás nemusela do práce?

Sarikos - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezkej příjemnej den v PŘÍRODE své udělá..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To ano, užily a i počasí bylo pak nádherné.
Obrázek uživatelky
profil
to jste si to hezky užily.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles