Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

To byl zase den…

19. 11. 2009 | Vaše příběhy

Ještě ani neotevřete oči a už je vám to jasné ... „den blbec" je tady. Je úplně jedno, jestli venku zuří sněhová vánice, prší nebo vás jen bodá sluneční paprsek, namířený škvírou v žaluzii, přímo do vašeho oka. Právě dneska vás štve úplně všechno.

 

To, nad čím jindy mávnete rukou, vás dneska spolehlivě vytáčí. Může to být odporně optimistický ranní moderátor v televizi nebo jen soused, co v zájmu urychlení svého metabolismu vyfukuje cigaretový kouř mezi stoupačky, takže zatímco se nažíte rozdýchat svoji blbou náladu, dusíte se páchnoucím dýmem. A právě jednoho takového dne mě napadla šílená věc. Sice se říká „za vším hledej ženu", ale já myslím, že výstižnější je „za vším hledej cokoli rodu ženského”. Už od úplného začátku - placenta, děloha, matka, mléčná žláza, opruzenina - všechny tyto termíny mají ženský rod. Později nám do života vstoupí školka, škola, paní učitelka ... Přijde puberta, k ní se váže první depka, někoho čeká maturita, vysoká škola a nástup do práce.

 

Život nám zpříjemňuje láska, jejímž pokračováním je svatba, kterou někdo označuje za blbost, ale zároveň se vkrádá nevěra, za níž může buď žena jako milenka, nebo žena manželka, která nechápe svého muže, a někdy třeba jenom nuda. Zvedá se rozvodost, občas vedoucí k pomstě, ba dokonce i k vraždě.

 

Dalším příkladem může být shluk slov, jejichž posloupnost není čistě náhodná - dospělost, nerozvážnost, zadluženost, splátka, politika, krize, insolventnost, bída, zoufalost, léčebna, psychóza, sebevražda.

 

Svět je plný závisti, nemocí a agrese. Někdy přemýšlím, kam to vůbec vede? Co nás čeká? Staroba, demence a smrt?

 

Všechna ta slova zkrátka musel vymyslet člověk, který buď ženy nenáviděl nebo je naopak strašně miloval.

 

Třeba za ten můj dočasný pesimismus může jen špatná nálada a nevyspalost a až se ten druhý den probudím, bude tatam. Vzbudí mě dobrá zpráva, nic mě nevyvede z míry, a život bude jako pohádka, až žádná tragédie. Všude zavládne pohoda, euforie, a harmonie.

 

Samozřejmě se vám to může jevit jako pěkná konina, jen mě to zkrátka tak napadlo.


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mela byste psat fejetony do novin!
Obrázek uživatelky
profil
listopadová depka, takovou občas míváme všechny. Bude to dobré, Lindito...
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík To mě opravdu pobavilo. A navíc jsem zjistila, že po prvním odstavci už poznám Linditu jako autorku Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
nesouhlasi, ale uvaha je verohodna...
Obrázek uživatelky
profil
19.11.2009 JEŠTĚ NEBYL.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles