Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Martin najdete kousek od hranic

16. 03. 2010 | Vaše tipy

Milá redakce a všechny Chytré ženušky, rozhodla jsem se vám napsat o svém rodném městečku Martin, které se nachází kousek od našich hranic na Slovensku.

Vychodila jsem tam školu základní i střední, vyučila jsem se prodavačkou a proto ráda vzpomínam na své dětství. Ráda se tam vracím, mám tam dva kluky a tak každou volnou chvilku strávím s nimi a jejich dětmi.

Martinu se u nás říká "Turčianska zahrádka", a proto vás chci pozvat, abyste se přišly pokochat krásou přírody a zajímavostmi v jeho okolí např. v Martině je Matica Slovenská - tisknou se tam dodnes krásne knížky a časopisy.

Kousek od Matice Slovenské je Martinské divadlo a muzeum Slovenské dědiny chaloupky z Turca a Oravy, moc pěkná procházka s dětmi.

V zimě jezdíme lyžovat na Martinské hole nebo do Jasenskej doliny a v létě zas chodíme po horách. Turistika je na prvním místě, vždyť se tam zpívá: "Hej pod Kriváňom, tam je krásny svet,"

Malá Fatra je ráj pro turisty....když se podívate z Martina před sebe, hned se vám ukáže chata na Klačianskej Magure a za ní Suchý. Pak pokračujete dál až na Kriváň, je to nádherná magistrála krásné přírody a flory.

Komu se nechce šlapat po horách, tak se může podívat na hrad Strečno, kde v XVII. století žila Žofie Bosniakova. Už je dostupný a je tam také moc hezky. Po náročné prohlídce hradu se můžeme svézt - po Váhu zase jezdí vor a to je zážitek.  

Kousek  od Martina jsou Turčianske Teplice, kde najdete léčivou vodu. Jsou to koupele, ale teď tam otevřeli i aquapark s různymi bazénky a tobogány. Prima relaxace pro celou rodinku.

Je tam opravdu moc hezky a proto jsem se rozhodla vám napsat a pozvat vás na návštěvu mého rodného kraje.

Nebudete litovat ...

Budu moc ráda, když si z mé nabídky Chytré ženy vyberou pěknou dovolenou, vždyť je z čeho vybírat a nemusí zůstavat jen v Martině. Mohou se podívat i nedaleko na Oravský zámek a Oravskou přehradu. Přeji hezké zážitky...


  -čtenářka-

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Martin najdete kousek od hranic:

Martin najdete kousek od hranic
Martin najdete kousek od hranic
Martin najdete kousek od hranic
Martin najdete kousek od hranic
Martin najdete kousek od hranic
Martin najdete kousek od hranic
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
opravdu moc hezké a krásné SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkmísto k strávení dovolené!!
Obrázek uživatelky
profil
příjemně napsany článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu moc hezké prostředí SmajlíkSmajlíkhezky napsánoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles