8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maturity

28. 10. 2011 | Vaše příběhy
Byla jsem premiantka ve třídě. Už před maturitou jsem byla pro výborný prospěch přijata na medicínu do Prahy.  Proto jsem se nějak zvlášť nebála, že bych maturitu neudělala. Spíše jsem se bála, že nedosáhnu za čtyři předměty celkovou známku 4 (1+1+1+1).  Maturovala jsem z biologie, češtiny, chemie a němčiny. Nejvíc jsem se bála asi češtiny a z biologie rostlin.

Maturovala jsem poslední den. A hned v 7 hodin ráno jsem měla češtinu. Pamatuji se, jak se mi v noci zdálo, že jsem si z češtiny vytáhla kritiku. Ráno jsem se vzbudila a v hlavě mi projelo, že všechny otázky se dají díky přečtené četbě okecat, ale ta otázka kritika ne. Bylo to číslo 21. A tak mezi čištěním zubů jsem si ještě tuto otázku s definicí kritiky přečetla. A šla jsem.
Ve škole už byla naše profesorka na češtinu, pamatuji se, jak říkala, že ty dobré otázky z literatury už jsou vyškrtané, protože už byly třikrát losované. Smůla. Ale čeho litovala, že do otázek byla zahrnuta kritika a že doufá, že si ji nikdo ani dnes nevytáhne. V duchu jsem si říkala: To budu já!

Začalo se losovat, a co jsem si vytáhla? Kritiku! Rázem profesorka úplně zbledla, vynadala mi a začala mi na lavici otevírat jednu čítanku za druhou a kde co najdu. „Paní profesorko, nebojte, to zvládnu.“ Zoufale se na mne koukla a odešla. Před očima se mi vybavil celý text. Samozřejmě jsem paní profesorku a přísedící úplně okouzlila.

Z biologie jsem si vytáhla rostlinná pletiva a endokrinní žlázy člověka, byla to otázka č.1 a asi jediná otázka, kterou jsem uměla na úrovni vysoké školy.
Z chemie jsem si vytáhla železo a enzymy. Pohoda, okecávačka.
A z němčiny Berlín – německy umím obstojně, jenže jsem si moc nevybavila taková ta čísla – počet obyvatel atd. Proto jsem se bála, že jsem si průměr zkazila. Ale profesorka byla skvělá a asi si řekla, hlavně že umí bez chyb mluvit a dostala jsem 1-1-1-1.

Juppíí, odmaturováno. Věřte snům!


chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já si zase přála abych si vytáhla z účetnictví mat. otázku 1, protože tu jedinou jsem se fakt pořádně učila, protože nám říkala učitelka, že je to těžká otázka ... no ale hodně se toho o tom dalo najít v zákonech, co jsme měli na potítku ... A taky, že jsem si to vytáhla! Učitelka přesně samá reakce, že neee tuhle otázku ne... a nakonec byla celkem spokojená Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
stalo se mi něco podobného, měla jsem v noci tušení, že si ze základů společenských věd vytáhnu tu nejhorší, č.13, právo! a také ano! stihla jsem si to ještě přejet očima a dostala za 1 ! SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek,mám trochu podobný zážitek od matury,hrozně jsem milovala Puškina a my jsme měli ruštinu povinný maturitní předmět,tak jsem si ho logicky přála a protože to přání bylo hodně silné,tak se mi splnilo a dodnes si pamatuju životopis Puškina a dopis Taťáně v originálu a vykulenou maturitní komisi včetně našeho ruštináře Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles