Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přijímací zkoušky

3. 05. 2012 | Vaše příběhy

Tak už se nám to blíží. Za pár dní se rozhodne o osudu a další životní cestě mého syna. Bohužel se přesně splnilo to, co mi před mými přijímačkami prorokovala moje mamka. Ta snad měla psychotronickou chvilku. Rčení, že se mi to jednou všechno vrátí na dětech, platí na 100 %. Je to jako přes kopírák. Já jsem se učila a můj syn si musel nutně skočit za kamarádem, hupnout na chvilku na počítač (tak do 10 hodin do večera, pak byl unavený a šel spát), no prostě bylo vždycky něco důležitějšího, než učení. 

Když jsem se ho včera zeptala, jestli umí vypočítat příklad s auty A a B, které vyjedou proti sobě různou rychlostí, tak jsem se dozvěděla, že sice už o tom někdy slyšel, ale nemá ponětí, co s tím. A že to tam nejspíš ani nebude a ať neblbnu, že dostanu infarkt.

Přijímací zkouškyTaké máte někdy pocit, že už jste tu kterou situaci kdysi prožili? Posledních pár týdnů se mi zdá, že se život opakuje v určitých časových úsecích.

Když se blížila moje maturita, věděla jsem všechno nejlíp, všude jsem byla, všechno viděla a byla jsem si stoprocentně jistá, že maturita je brnkačka. Maturitní otázky z odborného předmětu jsem dostala do ruky asi hodinu před vypuknutím maturitních zkoušek, ale ono  to bylo jedno, protože naco se budu učit? Teď tedy jen tiše trpím a doufám, že se bude situace opakovat a můj syn se svojí přirozenou inteligencí všechno zvládne s pomocí "něčeho", co není vidět, stejně jako jsem to tenkrát zvládla já.

Zdá se mi, že dneska se toho na základních školách učí mnohem víc, než jsme se kdy učili my, ale když jsem o tom mluvila s třídním učitelem mého syna, tak mě uklidnil, je to prý pořád to samé, jen už si to nejspíš nepamatuji. Věřte mi, že jsem syna nijak nezanedbávala, co se týče učení a opakování, ale vypadá to, že já jsem na přijímačky připravená a můj syn ne. Takže lituju, že nejsem věřící a nemůžu se obrátit na všechny svaté, ale musím si vystačit jen sama se sebou.

Uklidňuji se tím, že když nenosí domů zas tak moc trojek, ale spíš dvojky a jedničky, že nemůže být úplně mimo, jen se s těmi vědomostmi nechlubí, ale je ve mně malá dušička. Tak vás všechny prosím, držte nám palce a zároveň přeju ze srdce všem budoucím studentům úspěšné složení přijímacích zkoušek a rodičům budoucích studentů pevné nervy, žádné infarkty a hlavně- buďte na svoje děti pyšné, koukněte, jak daleko to už dotáhli!


Autor:marcadou

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Také synovi gratuluji.Úplně stejné pocity jsem prožívala 3x jednou když můj syn dělal zk.na 8leté gymnázium,kdy ani jeho učitelka nevěřila,že se dostane(prošel jako 4 z 80),pak na SPŠ,kam šel z kvarty,protože ho nebavilo učení,prošel u zk.jako 10 ze 100 a pak když dělal zkoužky na ČVUT Stavební,kde je nyní 3 rokem. Věřte synovi, protože ho čeká škola života a ta bude težší, tak hodně štěstí do dalších zkoušek.A také maturantům Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To ti (a myslím, že aj synovi) spadol kameň zo srdca, že?
Máš šikovného syna, má dobrú hlavu a ani sa nepotrebuje veľa učiť, stačí, keď dáva pozor v škole.
Teším sa na pokračovanie článku.
Obrázek uživatelky
profil
čtenářský deník syn má od třetí třídy - je v páté, takže je to asi škola od školy.
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si, že děti se opravdu učí víc a dříve, než jsme to měli my.Ale mají na to podstatně méně času - samé svátky, prázdniny, řed.volna, kina, Dny země a podobné přiblblosti, což za mého chození do školy nebylo a pokud bylo, tak v podstatně menší míře.O bývalých pracovních sobotách ani nemluvě.Na školy v přírodě se za mě z vesnice vůbec nejezdilo.Pocházím z města a co bývalo tak, to jedině lyžařský kurz v 7 třídě a na konci roku výlet.
Obrázek uživatelky
profil
Ja mám naopak pocit, že dnešné deti sa učia menej ako sme sa učili my.
Ale asi to bude len tým, že sa učia veci, ktoré sme sa my neučili a naopak neučia sa to, čo sme sa učili my.
Napríklad nemajú povinné čítanie a nemusia písať čitateľský denník, o učení siahodlhých básní (ktoré si ja pamätám aj po viac ako 45-50 rokoch) ani nehovorím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles