8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mé neinvazivní vyšetření krve - bez krve

8. 05. 2012 | Péče o tělo
Nedávno jsem absolvovala velmi zajímavé a neobvyklé vyšetření krve a ráda bych se podělila o svoji zkušenost s ostatními, kteří o tomto vyšetření uvažují, nebo na něj již přímo čekají a mají obavy z toho, co je čeká...

K Vánocům jsem dostala dárkový poukaz na takzvané neinvazivní vyšetření krve. Nejprve jsem byla zděšena, protože absolutně nesnáším odběry krve a tak jsem s rozpačitým úsměvem dárek na několik dní odložila do šuplíku. Po svátcích mi to ale nedalo a "vygooglila" jsem si, o co že se to jedná. Na několika informačních www stránkách jsem se dozvěděla, že se jedná o velmi rozsáhlé vyšetření krve, jehož výstupem je 117 různých údajů, avšak BEZ odběru jediné kapky krve.

Musím říci, že jsem byla docela překvapená. Krev měl analyzovat přístroj AMP, jen pomocí přiložení jakýchsi měřidel. Stále jsem byla dost Mé neinvazivní vyšetření krve - bez krveskeptická, avšak ze zvědavosti jsem se na vyšetření objednala. Jak se blížil onen den, byla jsem čím dál tím víc nervózní a hledala jsem na internetu konkrétní zkušenosti lidí, kteří toto absolvovali, ale mnoho jsem toho nenašla a nervozita stoupala. Přišel den D a já se dle pokynů vyhnula ranní kávě a kofeinovým nápojům. Pro rozptýlení jsem si zacvičila (což se nakonec neukázalo jako ideální, protože jsem pak měla zvýšenou kyselinu mléčnou ve svalech), dala si lehký oběd a vyrazila. Institut jsem sice chvilku hledala, ale nakonec jsem zdárně dorazila na místo.

Přivítal mě přátelský personál a dostala jsem k vyplnění dotazník s osobními údaji. Chvíli jsem čekala a poté si pro mě přišla asistentka. Přišly jsme do menší místnosti, kde jsem se posadila ke stolu, nadiktovala ještě pár údajů a byl mi změřen tlak a tep (byla jsem dost nervózní z toho, co mě čeká, tak jsem měla vyšší hodnoty, prý jako většina lidí ze syndromu bílého pláště). Ještě jsem se měla zvážit (ale naštěstí jsem se nemusela svlékat do prádla, stačilo sundat jen boty) a pak jsem se posadila na celkem pohodlné velké křeslo s opěrou na nohy. Z křesla se jedním cuknutím stalo takové pololehátko s mírně zvednutými zády. To už ale přišla sestřička s pěti měřiči. Myslela jsem, že to budou nějaké přísavky, něco jako na EKG, nebo elektrody apod., ale vypadaly jen jako drátky obalené bužírkou. Jeden mi zavedla přímo do pupíku, ale nebylo to nijak nepříjemné, jen ho tam lehce vložila. Další dva mi přelepila náplastí ke kůži na krční tepny a dvě jsem dostala do podpaží (ty stačilo stisknout položením rukou na břicho). Následovala zkouška funkčnosti měřidel. Jedno na krční tepně stávkovalo, tak ho sestřička asi dvakrát přelepovala.

Nakonec se zdálo být vše v pořádku a já ani nepoznala, kdy samotné měření začalo. Skutečně nebylo vůbec nic cítit - žádné brnění, štípání ani pulsování, prostě vůbec nic. Snažila jsem se uvolnit a nemyslet na to, co se zrovna měří a jaké výsledky budu mít, ale moc to nešlo. Snažila jsem se moc nepolykat, aby pohyb krku (tedy i tepen) nějak nezkreslil měření, ale znáte to, v tu chvíli jsem začala slinit jako mastif a zbývající tři minuty z celkových šesti, které vyšetření trvalo, jsem bojovala s tím nepolykat.

Též jsem byla upozorněna, abych nemluvila, nebude-li to nutné a nedělala rychlé pohyby (mohly by prý vypadat měřiče). Jak jsem nepoznala, kdy se začalo měřit, tak jsem nepoznala, kdy se přestalo. Sestřička vstala, odlepila a vyndala měřiče a bylo hotovo. I s počátečními neúspěchy to trvalo asi 8 minut. Jelikož u paní doktorky probíhala ještě předchozí konzultace, šla jsem se na chvíli posadit do recepce a popíjela jsem kávu, kterou mi asistentka nabídla.

Pak už jsem ale byla zavolána na konzultaci výsledků k paní doktorce. Konzultace trvala něco okolo jedné hodiny a zevrubně jsme probraly řádek po řádku. Bylo mi doporučeno velké množství potravin, bylinek i vitamínových doplňků a s sebou jsem si odnesla vytištěné výsledky na tři stránky. Celý proces včetně vyplňování a čekání trval asi hodinu a půl a samotné vyšetření vskutku nijak nebolelo ani neobtěžovalo.

Takže...koho čeká toto vyšetření - vůbec ničeho se nebojte. Jen se uvolněte, nestresujte se a nebojte se, nic to není!

mamcakata - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Že by bylo takovéto vyšetření krve bez odběru krve, to jsem skutečně nevěděla.
Obrázek uživatelky
profil
...moja rodina sa tiež rozhodla zaplatiť mi takéto vyšetrenie. Prebiehalo to presne tak, ako sa píše v článku - výsledok? Diagnózy - tak ako ich mám v zdrav.karte, doporučené vitamíny, ktoré stáli 120 eur /cca 4000 korún/ na jeden mesiac. Samozrejme po mesiaci bolo treba objednať ďalšie - pretože mesačné užívanie nemá žiaden účinok...
Našťastie, ešte mám v hlave všetko v poriadku, tak som neurobila žiadnu "tržbu"Smajlík po dobu dvoch týždňov od vyšetrenia som mala ešte 3x telefonát, či som si to nerozmyslelaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ako píše radkalojka Smajlík
Aj u nás v škole bola taká milá pani doktorka. Ak sa nazbiera 20 ľudí, príde. Prišla. Vyšetrenie prebiehalo tak, ako píše článok. Tie 3 stránky výsledkov boli popísané tým, čo sa dozvedela z rozhovoru s vyšetrovaným. Nič nové. Jedine tlak a pulz sedel, ale to mi odmeria aj kolegyňa zdarma. Zvyšné výsledky boli v takých širokých rozmedziach, že sa do nich vojde 90% ľudí. Cieľ bol jediný : kúpte si doplnky potravy, vitamínové doplnky, čajíky...
Tak vám poviem, že mať za hodinu toľko, ako spomínaný personál pri vyšetrení, tak skáčem jedna radosť.
20 ľudí x 15,- € = 300,- € za cca 5 hodín práce. Skoro polovica môjho mesačného učiteľského platu.
Rada : Nenaleťte ! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To je sice pěkně napsané, ale nějak mi uniklo, co mělo vyšetření vyšetřit. Jestli mělo odhalit a případně odhalilo skryté nemoci.
Sice sis pěkně užila část dne v péči zdravotního personálu, dostala jsi 3 stránky výsledků a seznam doporučených potravin, bylinek i vitamínových doplňků. Ale jsou opravdu třeba nebo jen potřebují prodat své výrobky?
Obrázek uživatelky
profil
když jdete na nějaké vyšetření poprvé,nehledejte si na internetu zkušenosti jiných.Já to udělala,byla jsem vystrašená a pak to bylo úplně v pohodě.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles