Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Městečko Boskovice

30. 09. 2010 | Česká republika
Město Boskovice leží ve střední Moravě přibližně 40 km severně od Brna, na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou. Pro své krásné okolí se Boskovice stávají centrem turistiky i odpočinku a město má letoviskový charakter. Okolí nabízí zajímavé možnosti pro pěší turistiku i cykloturistiku a je obklopeno pěknými lesy Drahanské vrchoviny. V okolí je mnoho značených turistických tras, které převážně směřují do Kunštátska s pískovcovou jeskyní v Rudce. 

Historie Boskovic

Trhová osada Boskovice vznikla ve 13. století spolu se založením gotického hradu. První písemné zmínky o městečku jsou zmiňovány od druhé poloviny 15. století. Osada se stala jednou z nejvýznamnějších na Moravě, dokladem toho jsou tři synagogy, rozsáhlý židovský hřbitov, lázně a další památky. Boskovice se staly městem ve druhé polovině 18. století a v první polovině 19. století byl zrušen klášter a poté byl přestavěn na empírový zámek. Ve druhé polovině století se staly průmyslovým centrem. 

Western park Boskovice

Western park je vybudován ve starém pískovcovém lomu, v přírodním amfiteátru s krásným vodopádem. Uvidíte zde například show na ušlechtilých koních, která dodá indiánským a kovbojským příběhům to pravé kouzlo. Zažijete zde i příběh inspirovaný tajemstvím indiánských kouzelníků. Celodenní programy nabízí mnoho zábavy, hlavně pro rodiny s dětmi, školní výlety a firemní akce, ale i dospělí si přijdou na své. Můžete si zde vyzkoušet například hod tomahavkem, střelbu z luku, měření síly na silostroji nebo si můžete vyjít na procházku s kozou z půjčovny koz.


Solno - Jodové jeskyně Boskovice

Přímořské prostředí uprostřed centra Boskovic nabízí dýchací terapii v mikroklimatu. Najdete zde například hvězdné nebe, solný mlhový vodopád s vodou z mrtvého moře, vyvěrající pramen s vodou z mrtvého moře, solné ohniště a dětské soliště s hradbami. Světelná terapie s více než tisíci světly, která léčí duši a ovzduší plné minerálů a stopových prvků. 

Zřícenina hradu Boskovice

Hrad leží na vysokém kopci nad říčkou Bělou a levým přítokem řeky Svitavy. Hrad má spousty hlubokých sklepení a daleké výhledy do okolního kraje z oken ve zbytcích hradního paláce. Vznikl přibližně koncem 13. století jako rodové sídlo rodu pánů z Boskovic. 

Zámek Boskovice

Boskovický zámek je ojedinělým empírovým objektem na Jižní Moravě, který je v seznamu kulturních památek. Je ideálním místem pro pořádání zajímavých kulturních akcí. Na zámku se pořádají noční prohlídky a zámecké šermování, hrané pohádky pro naše nejmenší, koncerty vážné hudby a mnoho dalšího. Dále zámek nabízí prohlídky s průvodci v kostýmech, šermířská vystoupení, catering i ohňostroje. 


Muzea v Boskovicích

Stálé expozice v muzeích - Proměny výroby - historie cechovní výroby na Boskovicku, Pravěk Boskovické Brázdy - vývoj Boskovické brázdy v období 40 tis. let př. n. l. do 12 stol. po Kristu, Keltové na Starém Hradisku - expozice věnovaná obyvatelům keltského oppida, historické zemědělské stroje - expozice historických strojů nebo expozice Židovské město v Boskovicích.

Městečko Boskovice je charakteristické souborem starobylých objektů a moderních staveb. V blízkosti města se nachází velké letní rekreační středisko s možností koupání v rybníku v obci Suchý. Dále je k rekreaci možné využít přímo ve městě sportovní areál Červené zahrady s koupalištěm, tenisovými kurty, kuželnou, fotbalovým a atletickým hřištěm. K ubytování můžete využít hotely, penziony a ubytovny, nebo kempy v blízkém okolí.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Městečko Boskovice:

Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
Městečko Boskovice
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc hezké fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné a poklidné městečko...hrad i zámek v této obci mohu jen doporučit...pouze židovskou čtvrť jsem neviděla. Ve westernovém městečku bylo také dobře, ale jsem spíše na ty památky
Obrázek uživatelky
profil
asi před rokem a pěkné městečko Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles