Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mít tak stroj času

16. 04. 2010 | Vaše příběhy

Předpokládám, že většina čtenářek a čtenářů zná dnes již kultovní film „Zítra ráno vstanu a opařím se čajem“ s vynikajícím výkonem herce Petra Kostky v titulní dvojroli.

 

Nebojte se, nemíním se zaobírat ani samotným filmem, ba jeho problematikou, spíše bych si přála, kdyby skutečně existoval onen stroj času, ať již do minulosti, či budoucnosti, ale hlavně s možností návratu. Nemyslím si, že by se našel někdo, kdo by toužil zmizet a nedožít si svůj život, kde musí ještě splnit úkoly, jež mu Osud přidělil.

 

Čtenářky „Chytré ženy“ již trochu znají, pokud čtou mé příběhy, že jsem trochu podivínka a tak se zajisté pousmějí nad mou touhou, o které dobře vím, že je nesplnitelná.

 

Netoužím po výletech do budoucnosti, kterou vidím černě a trápení potomků znát raději nechci, ale toužím poznat dávno minulé a navždy ztracené civilizace, jejich osudy a jejích zkázy, které by možná dokázaly dnešní lidstvo poučit a možná pomoci se vyvarovat chyb, která se tisícletí stále zbytečně opakují a ty nové začínají stále znovu od začátku.

 

Před mnoha lety, snad dvaceti, to si již nepamatuji, jsem byla v létě týden u sestry a měla nějaký časopis, dodnes mě mrzí, že jsem si ho neschovala, takže si nevybavuji ani jeho název, ale byl v něm zajímavý dotazník, pomocí něhož mělo vyjít čím jsme byli v minulém životě, které zemi a kdy jsme žili. Brali jsme to sportovně, ale všichni jsme si ho vyplnili. Nejdříve to byla legrace, ale když došlo k vážnému zamyšlení, tak každý z nás konstatoval, že něco na tom bude, zvláště při vážném zamyšlení, tedy těch kdo nad tím skutečně dumali.

 

Pochopitelně si již nedokáži vybavit, co vyšlo ostatním, ale docela dobře si vzpomínám na svůj vlastní výsledek.

 

Podle tohoto testu jsem byla v minulém životě muž, herec, žila jsem v Patagonii v době asi tři tisíce let před naším letopočtem. Dnes podle moderních výzkumů je známo, že to nebylo vždy neobyvatelné území.

 

Uplynula řada let a já si často vzpomenu na tento zábavný a současně poučný článek, jen lituji, že si ho nemohu dát znovu i když nepředpokládám, že bych odpovídala jinak.

 

Přemýšlím nad svou vlastní povahou a svými zájmy, které se velmi málo slučují s ženskými a musím dát za pravdu, že jsem skutečně mohla být dříve mužem a také mé potřeštěné zájmy se neslučují s tím, co většinu žen zajímá, prostě budu debatovat o politice, sportu, výzkumy, ale nedonutím se šít, vyšívat, plést, nebo péct cukroví.

 

Také se nedokáži odpoutat od myšlenky, že mám nebývalý zájem o kulturu Máyů a ti v této oblasti v té době určitě z části sídlili, stále hledám nové informace o této ztracené civilizaci a chtěla bych poznat mnohem více, což vím dobře, že nikdy nepoznám.

 

Taky sestra se mi přiznala, tehdy jí vyšlo, že žila ve starém Egyptě, že skupuje veškerou dostupnou literaturu a má pocit, že všechno již prožila a vrací se do dob, které zná.

 

Snad právě proto tolik touží po skutečném vynálezu stroje času, abych poznala to, co nám žádní badatelé nedokáží odpovědět, všechno jsou pouze teorie a nikdo neví, jak to skutečně bylo.

 

Tolik toužím poznat skutečnou minulost, dobrat se pravdy, jen nechci zůstat někde v dávných dobách, které bych pravděpodobně nedokázala s dnešním světonázorem respektovat.

 

Chtěla bych znát minulost a pomoci spasit tento svět i když dobře vím, že je to nemožné!!!

 

Je nás více, které uvažují podobně, nebo jsem opravdu trhlá ženská, která se neumí spokojit s rolí spořádané hospodyňky?

 

Zdenka 58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Lidé často říkají. Co já sama zmůžu. Pravda je taková, že moje jednání ovlivňuje lidi kolem mne a na tyto situace musí zase reagovat další lidé.Neplatí tedy, že činnost jedince nic neovlivní. Je třeba jednat zodpovědně a kontrolovat své myšlenky. Není to jednoduché, ale postupem času se to daří. Co bylo, bylo, teď je důleřité, jak budu jednat teď,v tomto čase, protože vytvářím nové situace, které mohou být dobré a tak se posouváme k lepšímu, nebo naopak negativní a ty většinou přitáhnou stejné a nic se neřeší.Co se týká minulých životů, mám za sebou regresi , znám 4 své životy a dovedu si dnes vysvětlit zvláštní náklonnost a zájem o některé země a historické období. Člověk se o sobě doví hodně, hodně si může vysvětlit, ale také se z toho může poučít. S takovými informacemi
se může vyhnout opakováním předšlých chyb.Není to však jednoduché i když nezvládnuté situace se v trochu jiné podobš objeví i v současném životě.
Kdo má s tím zkušenosti, mi asi dá za pravdu.
Obrázek uživatelky
profil
myslím si, že chtít měnit svět není možné. Měnit může člověk jenom sám sebe. Řekla bych, že každý z nás má co vylepšovat... Ale je mnohem jenodušší vidět ty pomyslné chyby všude okolo...
Vše potřebné máme přímo tady, není proč se kamkoli vracet, stačí jenom hledat a přemýšlet a postupně, kousek za kousíčkem skládat tu nádhernou mozaiku života. Žijeme přesně tam, kde potřebujeme momentálně být a měnit svět můžeme nepřímo - zkrze vlastní změnu, hlubším pochopením života a ostatních souvislostí... A potom uvidíte i to, že vše je jak má být, i když to na první pohled tak nevypadá.
Obrázek uživatelky
profil
Zrovna dneska, když jsem psala příběh o oslavách Beltinu, jsem si říkala jak moc bych si přála vidět, jak to v dobách před narozením Krista mezi Kelty skutečně vypadalo. Jak moc se asi moje fantazie liší od skutečnosti. Když se tak nad sebou zamyslím, mám v tomhle ohledu dost zvláštní přístup. Na minulé životy nevěřím, ale sním o nich. Jen si představuji, že jsem byla v minulém životě tím či oním. Ale stejně tak s ním o životě v budoucnosti. Jsem prostě fantasta Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji Vám za Vaše slušné reakce i když se mnou nesouhlasíte, je viděz, že jste inteligentní a chápete, že každý má nárok na vlastní názor a může jej svobodně sdělit.
Obrázek uživatelky
profil
Pro mne je "putování" životy samozřejmá a přirozená věc. Nepotřebuji důkazy, vím to. Ale k tomu musí dojít každý sám. Vždyť je toho tolik, že by bylo i škoda, žít jenom jednou... Poučit se z minulosti ano, ale vracet se kamsi, to mne neláká. Co člověk potřebuje, to stejně nějakou cestičkou "přijde", pokud je to potřeba. Důležité je co dělám teď a tady. Je jedno, kým momentálně jsme, stejně se to střídá...Smajlík
Zdenko, a proč "trhlá"? Nikde není psáno, že názor většiny musí být nutně správný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles