8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje zážitky ze školních lavic

27. 09. 2011 | Vaše příběhy
Jmenuji se Tomáš, narodil jsem se roku 1985.

Když mi bylo pět let, asi někdy v červnu mě maminka vedla k zápisu do první třídy, ještě dnes si pamatuji, že jsem se opravdu hodně bál a dokonce jsem i brečel, ale nakonec jsem to nějak zvládl, chtěli, abych  něco nakreslil a pamatuji si, že se mi povedl krásný domeček a v něm malinkaté postavičky.

První den ve škole - to byl zážitek na celý život, něco pro mne v té době úplně nového, noví lidé (učitelka, spolužáci), pamatuji si, že jsme se učili psát plnicím perem a potom "čínou". Pamatuji si, že jeden klučina donesl do školy barevné bouchací kuličky a potom z toho měl problém, protože je zkoušel před školou.

Ve druhé třídě  byla jedna spolužačka jménem Lenka nakažena žloutenkou, proto musela do nemocnice a celá naše třída si musela umývat ruce v chlorované vodě (ten odporný zápach cítím ještě dnes).

Ve třetí třídě si pamatuji, že mi dala pořádně zabrat násobilka, a plynulé čtení mi taky nikdy moc nešlo, ale vše jsem zvládl a nakonec jsem byl jeden z nejlepších v počtech ze třídy.

Ze základní školy už si toho moc nepamatuji, je to přece jen docela dlouhá doba, jen jedna zajímavost: Šestou třídu jsem musel absolvovat dvakrát, protože jsem musel podstoupit náročnou operaci hlavy (říkají, že to byl mozkový nádor), zameškal jsem hodně učení a bylo mi řečeno, než abych to musel všechno dohánět, bude pro mě lepší zopakovat šestou třídu. Během operace jsem hodně přibral a už jsem nemohl hrát tenis ani jiné míčové hry.

V deváté třídě, bylo to na jaře, si vzpomínám, jaký jsem měl problém vybrat obor a školu, na kterou bych chtěl po ZŠ nastoupit. Jednoho dne, bylo to v Bruntále v kulturním domě, kde byli představitelé různých škol a učilišť a lákali žáky, aby šli studovat k nim. Já jsem tam jel s rodiči a nakonec jsem se nerozhodl pro žádnou školu, až na odchodu mě zaujala Obchodní akademie a tam jsem nakonec dělal přijímací testy. Pamatuji si, že ráno před začátkem testů  mi maminka koupila zmrzlinu, a já cestou našel desetník – říkal jsem si, že mi snad přinese štěstí. A podařilo se, přijímačky jsem úspěšně absolvoval a 3.září 2001 jsem nastoupil na Obchodní akademii v Bruntále a na přilehlý internát pro ubytování studentů.

Hned v prvním ročníku jsem se zamiloval do jedné studentky z naší třídy, jmenuje se Marie, ale já byl vždycky moc stydlivý a nikdy jsem se neodvážil jí nic říct, a tak jsem ji  potají pořád obdivoval, a vždycky na den sv. Valentýna jí koupil nějaký pěkný dárek.

Čtyři roky na střední škole uběhly jako voda a čekaly mě maturitní zkoušky. První byla písemná zkouška (slohová práce), vybral jsem si vyprávění, téma něco jako: „Jak je důležité přátelství a pomoc přítele v nouzi“. Povedlo se a já dostal 2. Praktická zkouška byla z účetnictví, vytáhl jsem si úkol: „Vypočítej leasing osobního automobilu včetně marže".
 I zde jsem byl úspěšný a dostal 2.

Ústní maturita už byla daleko obtížnější (výpočetní technika, anglický jazyk, účetnictví – z těchto předmětů jsem dostal 3 a z českého jazyka 2). Nebyl jsem zrovna dobře učenlivý žák, a proto jsem byl spokojený.

Asi před měsícem jsme se díky Facebooku sešli po 10 letech ze základní školy. Bylo nás sice jen 10 z 22, ale i tak to bylo krásné.



Hajt - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !