Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nadace Naše dítě odstartovala kampaň proti týrání a zneužívání dětí

4. 06. 2008 | Výchova
Kampaň má za cíl upozornit veřejnost na formy psychického a fyzického týrání dětí a na problematiku komerčního sexuálního zneužívání nezletilých. Kampaní se Nadace Naše dítě snaží o snížení počtu dětí, na kterých je pácháno násilí a zároveň pomáhat dětem, kterým je ubližováno.

„V uplynulých třech letech skončily desítky případů týrání dětí smrtí. V roce 2005 to bylo v 10 případech a počet každý rok o pět dětí stoupl, v roce 2007 bylo utýráno v České republice 20 dětí. To je více než alarmující číslo, tragickým událostem se v mnoha případech dalo zabránit,“ říká ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Nadace Naše dítěSlavnostní zahájení kampaně moderoval držitel divácké ceny TýTý Petr Vondráček. Dětem zazpívala Dasha, nechyběla ani druhá česká SuperStar Vlasta Horváth nebo rosnička Radka Kocurová, která je patronkou kampaně spolu s fotbalistou Tomášem Rosickým.

Ke kampani se můžete připojit zakoupením červené karty s píšťalkou. Červená karta říká STOP násilí páchanému na dětech, podobně jako červená karta za nečistou hru ve fotbale.

„Budu rád, když se každý z nás zapojí a v rámci kampaně zakoupí tuto symbolickou červenou kartu s píšťalkou. Podpořit nadaci v boji proti týrání dětí má rozhodně velký význam. Osobně bych červenou kartu udělil všem, kteří považují děti za svůj majetek,“
říká fotbalista Tomáš Rosický.

Nadace Naše dítěNa slavnostním zahájení Tomáše Rosického omluvila jeho přítelkyně Radka Kocurová, protože český reprezentant se zotavuje po operaci.

„Tomášovi je líto, že není fit a nemůže být s námi na zahájení, přesto na nás myslí. Oba doufáme, že se ke kampani připojí co nejvíce lidí. Symbolická červená karta obsahuje i důležité informace, jako je například Desatero práv dětí. Myslím, že každé dítě by se s nimi mělo seznámit a přijmout je do svého života. Červenou kartu bych udělila lidem, kteří hrubě zacházejí s bezbrannými dětmi,“
říká televizní rosnička Radka Kocurová.

Nadace Naše dítěNa červené kartě  Nadace Naše dítě je uvedeno Desatero dětských práv a zároveň i Desatero rodičů. Balíčky s kartou a píšťalkou jsou za 30 Kč prodávány dobrovolníky v pražském Paláci Flora do konce června 2008, při konání Aviatické pouti v Pardubicích 31. května a 1. června a na dalších místech republiky. Zakoupením karty s píšťalkou přispíváte na pomoc týraným dětem.
V neděli 1. června 2008 od 14:00 hodin před Palácem Flora slavíme Mezinárodní den dětí! Těší se na vás moderátorka a zpěvačka Zorka Jandová s programem pro děti plným veselých zvířátek, písniček a povídání. Nebude chybět street dance ani hosté: Alice Bendová, Lucie Váchová, patronka kampaně Radka Kocurová a další. Na děti čekají skvělé dárky, vstupenky do multikina nebo svůj talent předvedou v caruso show!



Zdroj, foto: Nadace Naše dítě

ZUZI
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to třeba takové věc ale více by se měli lidé ohlížet po sousedech kteří se jim moc nezdají .Lidé se dnes moc starají samy o sebe a jen o nedůležité věci .
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkVelice záslužná činnost, protože je v dnešní společnosti důležitáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles