Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nadační fond Aquapura oslavil své 3. výročí darem nových přístrojů

18. 06. 2014 | Kultura
Nadační fond Aquapura Pavla a Moniky Staňkových za tři roky své dosavadní činnosti zakoupil a daroval Fakultní nemocnici Hradec Králové lékařské přístroje a laboratorní vybavení za více než půl milionu korun. Dalších 14 lékařských přístrojů a zdravotnický materiál v hodnotě téměř 300 000 Kč daroval oblastním nemocnicím v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Nadační fond Aquapura pomáhá také mimo oblast zdravotnictví, kde věnoval více než 100 000 Kč především na pomoc ohroženým dětem.

Nové Adalbertinum v Hradci Králové hostilo ve čtvrtek 5.6. 2014 slavnostní setkání příznivců nadačního fondu Aquapura u příležitosti 3. výročí jeho činnosti. Nadační fond v rámci večera daroval nové lékařské přístroje a laboratorní vybavení Fakultní nemocnici Hradec Králové v hodnotě 130 178 Kč. Dar osobně převzal ředitel fakultní nemocnice prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.

Nadační fond Aquapura oslavil své 3. výročí darem nových přístrojůNové přístroje v hodnotě 51 984 Kč, které slouží k měření hodnot INR krve pacientů s poruchou srážlivosti, převzali na slavnostním večeru zástupci Litomyšlské nemocnice a.s. a Svitavské nemocnice a.s. Darované přístroje jsou používány k měření hodnot INR krve pacientů, kteří trpí tromboembolickou nemocí a podstupují antikoagulační léčbu. K získání hodnoty INR díky tzv. koagulátorům stačí odběr kapilární krve z prstu a výsledky jsou známy během 3 minut.

Již několik let jsme se snažili prosadit tuto metodiku v naší nemocnici, avšak doposud neúspěšně, přesto jsme se snažili dál. Velmi si proto tohoto daru od nadačního fondu Aquapura vážíme, protože je to první krok k tomu, jak zlepšit komfort našich pacientů při opakovaných kontrolách INR. Doposud děláme tyto kontroly pouze ze žilní krve, což je zbytečná opakovaná zátěž pro naše pacienty, kteří mají většinou více chronických onemocnění. Také při opakovaných žilních odběrech a aplikaci léků intravenózní cestou je velmi často žilní přístup obtížný a je zde i větší riziko infekce. Odběr kapilární krve je pro pacienta téměř nezatěžující,“ řekla MUDr. Ivana Kellnerová, primářka Interního oddělení Svitavské nemocnice a.s.

Velké poděkování patří především partnerům a sponzorům nadačního fondu Aquapura , kterým jsme za jejich dlouhodobou přízeň velmi vděčni. Když se ohlédnu zpátky, tři roky uběhly velmi rychle. Podařilo se nám opakovaně dovybavit Fakultní nemocnici Hradec Králové a dalších šest nemocnic v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Důležitou součástí práce nadačního fondu je také osvěta, pořádáme vzdělávací přednášky, díky kterým seznamujeme veřejnost s riziky, prevencí a léčbou poruch srážlivosti krve. Máme s nadačním fondem i další plány do budoucna, proto jsme činnost v letošním roce rozšířili na oblast celé České republiky,“ řekl Pavel Staněk, zakladatel a předseda správní rady nadačního fondu Aquapura .

K třetím narozeninám přišli nadačnímu fondu Aquapura , jeho příznivcům, sponzorům a partnerům zazpívat talentovaní zpěváci Českého chlapeckého sboru Boni pueri pod vedením sbormistra PhDr. Pavla Horáka, Ph.D. Nadační fond Aquapura obdržel také sponzorský dar ve výši 100 000 Kč od svého dlouholetého podporovatele, Československé obchodní banky a.s., z rukou ředitele kanceláře představenstva Ondřeje Škorpila.




Zdroj, foto: Aquapura.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles