Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše psychika – aneb jak se nesložit při první příležitosti

15. 05. 2010 | Nemoci

Jistě to znáte – ten stav, kdy si chcete prostě jen lehnout a nejlépe se druhý den už vůbec nevzbudit. Ten stav, kdy se Vám zdá, že v životě nemá vlastně nic a nikdo smysl. Stav - kdy litujete toho, že jste spatřila světlo světa. Jak se těmto stavům bránit a nejlépe – jak se jim vlastně úplně vyvarovat? Řešení je „jednoduché“ – myslet POZITIVNĚ!


No myslet pozitivně – to se lehce řekne, ale těžce udělá. V těžkých životních chvílích moc pozitivních věcí v našem životě neshledáme. Úmrtí v rodině, ztráta blízké osoby (ať už z hlediska citového nebo jiného) našemu optimismu příliš nepřidá. Je těžké najít v naší současné situaci něco pozitivního, kvůli čemu by stálo za to – probouzet se každé ráno do nového života. Sedíte doma, chce se Vám být přilepená na židli a už nikdy z ní radostnevstát. Chce se Vám zapomenout na vše, co předcházelo Vaší tíživé situaci. Ovšem to tak jednoduše nejde. V této fázi jsou nejdůležitější slzy. Ano – obyčejné slzy v sobě skrývají kouzlo, kterému nemusíte věřit. Slzy slouží jako jakýsi obranný prostředek, který odplaví zkroušenost, zlobu, vztek, lítost, smutek...


A když slzy nepomůžou, zkuste vyrazit na nějakou procházku (pokud vlastníte pejska, budu Vaše procházka o to příjemnější). Nejlépe s někým, kdo Vám zaručeně náladu dokáže zvednout. Může se jednat o dobrou přítelkyni či přítele, někoho z rodiny nebo Vašeho zvířecího miláčka. Pobyt na čerstvém vzduchu prospívá nejen našemu tělu, ale také naší mysli. Během procházky přijdete na jiné myšlenky.


Najděte si zálibu!


Pokud máte spoustu volného času, zkuste ho nějak aktivně využít. Nabízí se sport, volnočasové aktivity a spousta dalších zajímavých náplní dne. Neseďte doma a neužírejte  se současnou situací! To je to nejhorší, co můžete dělat. Snažte se svůj volný čas aktivně využít a pokud je to možné, zapojte do něj co nejvíce lidí! Ve společnosti snáze zapomenete na problémy i současné trápení!


Přeji Vám krásný život a co nejméně smutných zážitků! A pokud se nějaké takové dostaví, věřte – že jednou bude líp!


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
záleží proč maminka rezignovala. Jaký je důvod. jestli je nemocná, nebo ztrácí zájem o život pro vysoký věk.
Z toho důvodu je třeba vycházet. Je dobré se poradit s psychiatrem.
Jedna příbuzná, která měla těžkou nemoc se záchvaty, tak jí rodina dokázala přesvědčit, že jim moc pomáhá, protože jim přispívá na domácnost.
Nebyli na peníze!,šlo o maličkost. Prostě tím měla pocit, že je pro rodinu dcery ještě nějak prospěšná. Že nepřekáží svou nemocí.
Obrázek uživatelky
profil
Zdenko58, taky přeji, ať se vše v lepší zase obrátí. Ono se starými lidmi je to složité, přesně jak píšeš, oni zkrátka rezignují na život a s tím se pak těžko bojuje. Ale snaž se udělat sebemenší maličkost, která by maminku trochu rozveselila, ať už je to výše zmíněná procházka, popovídání si s ní, či třeba přítomnost malého psíka, který pro staré lidi taky bývá velkou oporou. Já vím, že se to lehce říká, ale za pokus stojí cokoliv.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Držím ti palce a doufám, že se vše v dobré obrátí.

Dělejte si radosti jak jen to jde.

Tisíce pozdravů
Obrázek uživatelky
profil
Prožívám asi nejhorší období v životě, slzy nepřicházejí, snažím se zaměstnat, myslet na jiné věci, ovšem nejhorší je, že maminka úplně rezignovala na život a nemohu ji z toho dostat, ať se snažím a pokouším se ji dostat z domu. Mám pocit, že se hrne všechno jedno za druhým, ale stále si říkám, že nikdy ještě nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůře.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles