Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší zimní sport pro děti - sáňkování, bobování

5. 12. 2010 | Fitness
Není nad zdravý pohyb na čerstvém vzduchu a pro děti je tím nejlepším zimním sportem sáňkování a bobování. Ale někdy nejen děti, ale i dospělí se dokáží při sáňkování vyblbnout. Pozvolný mírný kopeček, strmý zasněžený svah nebo dokonce razantní sáňkařská dráha, to je ráj pro všechny děti, když napadne první sníh. Vezměte si ten správný pekáč od tradičních dřevěných saní, přes plastové či nafukovací boby, vyřazené pneumatiky anebo také talíře Wok pro jakoukoliv zábavu, jízdy na sněhu a hurá na kopec.

Bez koulování, bobování, sáňkování, klouzání, bruslení, válení se ve sněhu a dalších sněžných zábav nemůže být zima zimou. Proto se na to důkladně připravte, kupte dětem potřebné vybavení, od jednoduchých bobů, přes klouzáky, lopaty, plastové boby nebo sáňky plastové či dřevěné, to je úplně jedno, pro děti je stejně nejlepší, pokud budete blbnout s nimi, většinou tuto činnost zastanou maminky, ale přimět k tomu tatínky není vůbec snadné, ale pokud už je na ten kopec dostanete, většinou se vyřádí víc, jak jejich děti. 


Bobování a sáňkování pro děti i dospělé

O tom, že není bobování jen zábava pro malé děti, se můžete přesvědčit na vlastní kůži na bobové dráze ve Špindlerově Mlýně, kde je bobová dráha dlouhá 967 metrů, v Harrachově přímo v centru města nebo v Praze na Proseku. Na bobech se můžete prohánět buď samostatně nebo ve dvojici s vašimi dětmi. Jízdu na saních dlouhou skoro 4 kilometry si můžete dopřát také na přírodní sáňkařské dráze ve Špindlerově Mlýně. V provozu je jen za vhodného počasí a také pokud je sjízdná silnice na Špindlerovu Boudu. Sáňky jsou ale pouze pro jednu dospělou osobu nebo dospělého s dítětem do maximálně 6 let. Vyzkoušet si můžete také noční jízdu s osvětlenými sáňkami. Za lístek, ve kterém je zahrnuta doprava autobusem na start, zapůjčení saní, jízda a úrazové pojištění, zaplatíte sice 190 Kč, noční jízda stojí 230 Kč, ale určitě to bude stát za to. Nikde jinde se na saních 4 kilometry nesvezete. Další sáňkařská cesta dlouhá celých 3,5 kilometru s převýšením 560 metrů vede úbočím z Černé hory do Janských Lázní, kde se za vstup nic neplatí, ale za půjčení saní v půjčovně ano.

Pokud se budete brodit hlubokým sněhem, házet po sobě sněhové koule, na zasněžené louce postavíte sněhuláka, budete sjíždět kopce na saních či bobech nebo se jen děti nechají od maminky či tatínka táhnout na saních zimní krajinou, nezapomínejte, že zima kouše nejen do nosu, a tak se vždy na dovádění ve sněhu řádně teple oblečte, ať nejste za chvilku celí promočení, nejlepší jak pro děti, tak i dospělé je termo prádlo. Po návratu ze sáňkování, bobování nebo jen koulovačky je dobré se zahřát teplým čajíčkem a nějakou prima hrou s dětmi v teplíčku domova.  Přeji krásné vyblbnutí na sněhu, jak dětem, tak i dospělým!!


Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles