8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nikdy nezapomenu

29. 12. 2011 | Vaše příběhy
Tento příběh je pravdivý příběh, který se stal v rodině mého tatínka.
Tatínek pochází z jedenácti dětí. Tatínkova maminka a tatínek měli statek, který je živil. Měli spoustu dobytka a každý den spoustu práce, kterou museli obstarat.

Když bylo jednomu ze starších dětí šest let, stalo se velké neštěstí. Malý šestiletý Stáník si hrál s kamarády a na něco šlápl. Zpočátku tomu nikdo nevěnoval moc pozornosti, ale když rána nevypadala vůbec dobře, všichni pátrali po tom, proč tomu tak je. Během několika dní se Stáníkův zdravotní stav zhoršoval, měl vysoké horečky a bylo mu špatně. Tenkrát nebylo možné sehnat doktora a tak malého Stáníka léčil, kdo mohl a kdo uměl. Nic ale nezabíralo. Protože měl Stáník rád, když se zabíjelo prase, udělali kvůli němu zabíjačku. Nabízeli jelítka, které měl Stáník tak rád, ale ten si ukousl jen malý kousek a víc nechtěl. Všichni věděli, že je zle, ale každý doufal, že vše dobře dopadne a malý Stáník bude opět zdráv. Bohužel se tak nestalo a Stáník po několika dnech zemřel. V rodině to byla obrovská tragédie, se kterou se dlouho nemohl nikdo vyrovnat. Přesto nikomu nezbylo nic jiného, než jít dál.
O několik let později, když bylo mému tatínkovi šest let, jeli celá rodina s valníkem pro seno. Dědeček, který seděl na valníku, najednou spadl na zem a zůstal na ní ležet. Všichni se k němu seběhli a snažili se mu pomoci, ale dědeček za několik hodin zemřel. Tenkrát to bylo těžké, doktor byl daleko, a i kdyby nebyl, nejspíše by stejně nemohl nic dělat.

A tak babička během pár let ztratila syna a manžela. Stáníkovi bylo šest let a dědečkovi prý nebylo ještě ani padesát let.

Pro babičku to nebylo lehké. Najednou byla sama s tolika dětmi. Nejstarší děti pomáhaly, jak mohly a staraly se o ty mladší, přesto bylo babičce často smutno. Babička měla nad postelí černobílý obrázek malého, smějícího se chlapečka. Vždy jsem si myslela, že je to můj tatínek, protože se mu podobal. Když jsem se jednou babičky zeptala, kdo je ten chlapeček na obrázku nad její postelí, pohladila mě po vlasech a řekla: "To je, kočičko, náš Stáníček."  Také mi řekla, že na něj do smrti nezapomene a že není den, aby si na něj nevzpomněla a že dodnes pro něj pláče. To, že ho měla na obrázku nad postelí, pro ni hodně znamenalo.

Babička se dožila osmdesáti let a já, teprve když jsem byla starší a sama se stala maminkou, pochopila jsem, jak moc těžké to pro ni bylo a jak moc ji to celý život bolelo. Stáníček s největší pravděpodobností zemřel na otravu krve, protože řekl, že šlápl na něco rezavého. Zemřel na něco, co se dnes dá léčit a čemu lze předejít. Muselo to být opravdu hrozné a babička se s tím až do konce svého života trápila.
                                                    

Šárka D. - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Asi jsem to neměla číst,těď tu brečím,taky mám malého kloučka a takovéto příběhy mě hrozně dojímají.
Obrázek uživatelky
profil
Smutné, ale hezky napsané....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles