Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pán, co umí léčit???

1. 05. 2012 | Vaše příběhy
Bylo mi asi pouhých deset let a byla jsem na takových prázdninách u své babičky na venkově. Měla jsem to tam moc ráda a měla jsem tam stejně starou sestřenici a spoustu stejně starých kamarádek, vždy jsem se moc těšila. I když jsem tam měla jet byť třeba jen na pouhý víkend.

A jednoho krásného dne mi nebylo nějak dobře a má babička to na mně poznala, protože jsem také trochu kašlala a bylo vidět, že se mi i špatně dýchalo. Tak mně babička podala věci a řekla mi, ať se převléknu, že mě vezme k místnímu léčiteli. A tak jsem se šla ustrojit a pomalu jsme vyšly, nebylo to moc daleko, tak jsem byla ráda, opravdu mi nebylo nejlépe.

Pán co umí léčit???Když jsme došly ke staršímu baráčku,  tam údajný pan léčitel bydlel, šly jsme tedy dovnitř a tam to krásně vonělo po bylinkách a to mi  bylo velice příjemné. Ale stál tam takový starší pán, s prošedivělými vlasy, s výraznou pleší a byl mi velice nesympatický, byl ještě menší a silnější, ale měl v pohledu něco, co se mi ani trošku nelíbilo.

Tento pan léčitel následně řekl mé babičce, aby šla ven, že chce mít na mé prohlédnutí klid a že se mnou chce být chvíli o samotě. Dost mě to překvapilo, ale protože jsem nikdy dříve nic podobného nezažila, myslela jsem si, že je to normální. Babička se uchýlila ven.
A pan léčitel mi řekl, ať si sundám košili, bála jsem se ho, ale nakonec jsem ho poslechla.

Poté mi sáhl hrubě a s ošklivým úsměvem na prsa a já ucukla.  
Rychle jsem sáhla po mé košili a honem jsem se oblékala  a zapnula si košili.

Naštěstí začala ťukat babička a po zaťukání vešla dovnitř, byla jsem hodně vyděšená, ale nevypadlo ze mě ani slovíčko. 
   
Pan léčitel podal babičce trochu vaty v plátěném pytlíku a řekl babičce, ať mi jej každou noc přikládá na krk.
Babička mu za to ještě něco zaplatila a šly jsme zpátky k ní domů, do krásné staré chaloupky, kde jsem si lehla pěkně pod péřovou duchnu a babička mi šla vařit lipový čaj s trochou medu.

Bohužel se mi večer přitížilo, i přes přiloženou vatu od údajného pana léčitele, a tak jsem musela ráno jet zpátky autobusem domů, do malého městečka.
Tam jsme následně s mou maminkou šly k dětské paní doktorce, která mi diagnostikovala hnisavou angínu a bez antibiotik se to opravdu neobešlo.

A ponaučení na závěr? Jistě jsou lidé, co bylinkám rozumí a dokážou pomoci, ale tento údajný pan léčitel to rozhodně nebyl.
Ale přes tuto nemilou zkušenost na bylinky věřím a sama si suším bylinky, dělám jitrocelový sirup a pampeliškový med, jen někdy se to opravdu bez lékaře neobejde.

Elenecka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to je pravda.
Obrázek uživatelky
profil
Ten by zasloužil výprask, ne peníze...ještě,že to dopadlo alespoň takhle..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to mas bohuzel pravdu,mam nekakou smulu na takove lidi.
Obrázek uživatelky
profil
byl,ale hnusnej léčitel,tak ten léčil akorád,tak sám sebe.
Obrázek uživatelky
profil
to je prada,jen jsem se stydela a po tolika rokach to ze sebe dostala az ted.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles