Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pomelo - lehká večeře nebo náhrada za nezdravé mlsání

6. 03. 2010 | Zajímavosti

Tak jsem zase nedávno objevila „Ameriku“. Kamarádka mi přinesla ochutnat citrusový plod - pomelo. Důvod, proč jsem se o něm rozhodla napsat, je ten, že je opravdu výborné. Dokonce u mě nahradilo večerní pojídání brambůrek a jiných nezdravých, přesolených a mastných pochutin ;).

Pomelo vypadá asi jako hodně veliký grep. Říká se, že je to opravdu něco mezi grepem a pomerančem. Očekávala jsem tedy hořkou chuť grepu, ale velmi jemná chuť pomela mě příjemně překvapila. Prodává se balené v igelitu a síťce. Igelit ho chrání před vysušením, ke kterému by jinak rychle došlo.

Vážit může až pět kilo, ale obvyklá váha je něco přes kilo. Má hodně silnou kůru, takže samotné ovoce není tak veliké, ale vždycky vám ho zbude dost, aby vás opravdu zasytilo. Ve skutečnosti si nedovedu představit, že bych ho spořádala sama celé najednou. Co se někomu může zdát otravné, ale mě to naopak vyhovuje je, že se musí celé hodně pracně oloupat (nevyhovuje mi ta pracnost, ale to, že mám takovou hromadu oloupaného ovoce najednou). Nejdříve musíte odstranit vrchní tlustou vrstvu, a po té si pomelo rozdělíte a začnete loupat ještě slupku chránící jednotlivé měsíčky. Není to proto, že bych byla líná ji kousat, ale ta potvůrka je strašně hořká. Na druhou stranu jde dolů docela lehce.  

A když už mám všechnu tu "tvrdou" práci za sebou – přijde odměna. Sednu si večer k počítači a začnu se ládovat hromadou výborného a moc zdravého ovoce. Chutná tak akorát – není moc sladké, ani moc kyselé. A co že je na pomelu tak zdravého? Obsahuje vitamíny C a A a také železo a draslík (pomáhá proti vysokému cholesterolu a srdečním nemocem).

A pozor dámy – pomelo má prý opravdu jen velmi málo kalorií.

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pomelo - lehká večeře nebo náhrada za nezdravé mlsání:

Pomelo - lehká večeře nebo náhrada za nezdravé mlsání
Pomelo - lehká večeře nebo náhrada za nezdravé mlsání
Pomelo - lehká večeře nebo náhrada za nezdravé mlsání
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jim ho každý den celý ( bohužel i chlap ) takže to docela leze do peněz.Loupáními nevadí, aspoň to dle trvá a nesáhnu a po brambůrkách.
Obrázek uživatelky
profil
Mohlo by být levnější. Kupuji ho jen v akci.
Obrázek uživatelky
profil
i my ho máme rádi jen než ho naloupu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý článok pomelo mám rada.
Obrázek uživatelky
profil
U nás je to novinka,ale už jsem ho měla několikrát.Miluji na něm to,že během loupání neteče nikde zbytečně šťáva jako třeba u pomerančů,navíc mi vyhovuje chuť,protože není tak sladké.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles