8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pomóc - já se vdávám!

11. 10. 2011 | Svatba
Přiznejte se, že už když vám bylo pět nebo šest let a v časopise jste zahlédla krásně upravenou nevěstu, zavřela jste oči a tiše se zasnila s úsměvem na rtech. "Taková chci být i jednou já!" napadlo vás v tu chvíli a ta myšlenka vás už nikdy nadobro neopustila.

Možná se jen oslabila její intenzita, to když jste zažila první zklamání v lásce poté, co vás odmítl spolužák, na kterého jste měla políčeno s výmluvou, že jste sice výborná kamarádka a vrba, ale váš nos i pozadí jsou na jeho vkus příliš velké. Anebo když vaše mladické pobláznění v urostlého tmavovlasého učitele tělocviku nepřerostlo v hlubokou a velkou lásku ( přirozeně osudná  chyba byla na jeho straně). Ale ta touha stát se na jeden den Popelkou, ta tu byla s vámi pořád.

Mezi námi existují tři typy více či méně vdavekchtivých žen:

Jedny, pro které se slovo "svatba" stalo posedlostí. Není nic neobvyklého, že si tato žena vede jakýsi svatební deník, kde si zaznamenává postřehy, osvědčené tipy a triky, jak se stát tou nejpůvabnější nevěstou a svůj den D proměnit v tu nejromantičtější událost. Tato kniha pokladů prochází během jejího života spoustou velkých změn. Jakožto malé si s onou dětskou zručností nakreslí princezničky s korunkami a korálky a poprosí maminku, aby jim přimalovala koníka pro jejich prince. Jako školou povinné už pohádkovým postavičkám připisují reálná jména svých spolužáků, která se stejnou vervou i mažou, škrtají a přepisují s rychlostí, s jakou se mění i objekty jejich zájmu. Ovšem největší změnou projde jejich záznamníček během puberty a dospívání, kdy jsou jejich nápady a sny nejrozmanitější a nejbarvitější.

Druhé se na svou svatbu těší, ale od oné posedlosti si udržují určitý odstup.  V předvečer své slavné události probírají se svou nejlepší kamarádkou po telefonu do pozdního rána všechny klady a zápory svého nastávajícího, donekonečna si přehrávají v hlavě scénář svého velkého dne netušíc, že stejně všechno dopadne úplně jinak: hlavní družička, která měla mít na starosti zdárný chod celé svatby dorazí s ohromnou kocovinou, protože někdo přece musel tu vaši svobodu zapít, když vy jste těhotná. Což ovšem rozhodně není ani váš budoucí manžel, takže i on má provinilý, skelný pohled ve svém zeleném obličeji. Modlíte se, aby během obřadu vydržel v bdělém stavu. Pokud bude oddávajícím  muž, tak věřte, že se nad vašim milým dozajista slituje a ve snaze ulehčit mu obřad, nepozorovaně zkrátí vynecháním některých méně záživných pasáží, jejichž čtením za doprovodu jemných houslí, by mohl vašeho téměř-manžela ukolébat k hlubokému spánku, což by na přítomné přihlížející nepůsobilo zrovna nejvěrohodněji.

Do třetí skupiny patří ženy, jejichž svatební přípravy jsou rovny plánům na dovolenou. Sepíší si v deseti bodech to nejpodstatnější, na co není radno zapomenout, ráno si oblečou smetanový kostýmek, silonové punčošky tělové barvy, popadnou skromnou kytici bílých růží, partnera a své dva svědky a peláší na radnici. Žádná pohádka, žádný zámek ani závoj, jen nově okroužkovaný prsteníček, nové příjmení, které se zdá krapet kostrbatě napsané, to než ho jeho nositelka stačí nacvičit, a to nejpodstatnější – nový život, do kterého právě vkročily.

Je na každé z vás, jakou svatbu si vysní a jak ji převede v realitu. Žádná z variant není ani správná, ani špatná. Ve svatebním dni se zrcadlí vaše touhy a sny, to, jaká jste uvnitř a jaká byste chtěla být. Já osobně se stala na malou chvíli princeznou. Kráčela jsem po zámeckých schodech ruku v ruce se svým princem a žila svůj sen, i když se mi zdál v tu chvíli snad až příliš krátký. Ale když jsem se na druhý den probudila, zjistila jsem, že můj sen neskončil. Naopak, byl tu pořád a my stáli na jeho počátku. Společně, ruku v ruce...

Noisydog - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Přeji Vám ještě spoustu krásných let....
Obrázek uživatelky
profil
Pekny clanek Smajlík
Akorat ja asi spadam do nejake 4. skupiny. Vdavala jsem se v Las Vegas bez priprav , bez naplanovaneho data se svedkem z ulice. Za 14 dni jsme pak usporadali velky piknik pro vsechny pratele.
V manzelstvi jsem spokojena ; a o tom to je.
Ale kazda si to samozrejme musi rozhodnout sama a prozit si ten podle sveho !!
Obrázek uživatelky
profil
Děkuju mooc za kladné ohlasy Smajlík Nevím, jestli jsem ze "staré" školy, ale když svatba, tak romantická a v bílém Smajlík, ať je na co vzpomínat... Moje sestra měla svatbu ve stylu americké zahradní party, velký stan v přírodě,bylo to jiné, na naše poměry nezvyklé, ale chyběla tam právě ta princeznovská atmosféra...Ale jak píšu ve článku, každý dle svého vkusu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Letost v září to bylo už 20let,co jsem vdaná...
Samozřejmě jako u většiny svateb,ani ta naše neproběhla bez komplikací a zádrhelů(např.když nám úřednice před obřadem řekla,že polibek by měl být raději delší,aby to stihl fotograf vyfotit,tak můj skoromanžel si to vysvětlil posvém a nakonec nás museli svědci zezadu štípnout,aby vůbec mohla svatba pokračovat...Smajlík).Ale chtěla sem říct,že vůbec nezáleží na tom,co všechno bylo nakonec jinak,protože na to po letech nakonec stejně vzpomínáte s úsměvem na rtech,tak jako na to krásné a povedené....Smajlík a jste rádi,že i po tolika letech cítíte lásku,stejně jako na začátku... SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles