Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy svatebních materiálů

11. 03. 2010 | Svatba

S jarem a létem přichází svatební sezóna. Móda samozřejmě ovlivňuje i šaty, které si v tento den oblékáme. Seznamte se s aktuálními trendy, šaty nevěsty již totiž nemusí být jen romantické či něžné v bílém provedení.


Svatební móda nikdy nebyla tolik šik, jako v této sezoně. Spojení tradice, romantismu a elegance dob minulých s moderními detaily a praktičností přináší unikátní a neopakovatelné modely. Šaty nejsou tolik pompézní, linie převládají střídmé, méně okázalé, o to více však dávají vyniknout kvalitě materiálů, doplňků a prvotřídnímu zpracování. Prosazují se užší střihy, multietnické inspirace a rovněž se objevují krátké délky.


svatebni-satyDélka ke kolenům nebo dokonce kratší potěší všechny dívky, které neobdivuji princeznovskou romantiku, a dávají přednost civilnějšímu pojetí obřadu. Šaty v kratších délkách preferují i starší nevěsty nebo ženy, které se nevdávají poprvé. „Můžeme říci, že letošní svatební móda je inspirovaná dospělou sebevědomou ženou a není tolik o princeznách,“ říká Hana Konečná, majitelka obchodu s látkami. „Důležité je odhadnout přednosti a jedinečnost nevěsty a podle toho zvolit správný materiál, střih a doplňky. Vše musí dokonale ladit. Tou správnou volbou budou takové šaty, které podtrhnou a zvýrazní osobnost nevěsty.“


Barvy a vzory


Materiály, které letos hrají prim, jsou velmi kvalitní, jedná se především o hedvábí např. mikádo, duchesse, double satén, organzu jedno i vícevrstevná či jemnou krajku. Často se na svatebních modelech pro tuto sezónu objevují efekty drapování, různé aplikace – též velmi často inspirované květinami, perlové výšivky, krystalové aplikované ozdoby, stuhy a mašle nebo množství drobných perleťových knoflíčků.


Již několik let módní tvůrci razí trend, že svatební šaty nemusí být jen bílé. Barevnost se lehce liší podle ročního období. Bílá samozřejmě zůstává stálicí, ale rozhodně již nehraje prim. Jarní a letní sezónu ovládají barvy champagne, pudrová, jemná žlutá, korálová, světlá lila, tóny zlaté, stříbrné a také nebeská tyrkysově modrá. Na podzim a v zimě můžete dokonce zvolit zastřenou zelenou, mocca, fialkovou, kovově modrou nebo červenou.


Zcela nevšední a velmi trendy jsou vzory květů. Ovšem nepředstavujte si šaty plné barev, ale skutečně decentní užití jemných květu v barvě šatů jako v „oparu“.


Pánské trendy


svatebni-satyKlasický oblek nikdy nic nezkazí – samozřejmě z prvotřídního vlněného materiálu, dokonale zpracovaný, barevnost se řídí tak, aby korespondovala s nevěstou. Je zde ale místo i pro náročnější kousky jako je frak, smoking, žaket a doplňky jako cylindr, motýlek nebo netradiční luxusní vázanka.
Materiálům vévodí odlehčené vlny, vlny v kombinaci s kašmírem nebo hedvábím, které mohou mít jemný lesk.


Barvené spektrum se pohybuje od tradiční černé, tmavě modré, přes hnědou až po béžovou. Pro tuto sezónu je charakteristický velký nástup šedé. Velkým trendem jsou knoflíčky jako šperk – bižuterní, s kameny nebo kovové.


Doporučení na závěr


Buďte marnivá a pořiďte si jedinečné a nádherné šaty jen pro tento jediný den. Obraťte se na některého z našich návrhářů (vytvářejí skutečně krásné svatební modely) a nechte se rozmazlovat jeho péčí. Nebo buďte praktická a pořiďte si neřestně drahý kostýmek či jednoduché elegantní šaty a užívejte si je ještě dlouho po svatbě. Hlavně se nesnažte toto vše skloubit do jednoho modelu. Svatební šaty by měli podtrhnout vaše přednosti a zakrýt případné nedostatky. Především byste se v nich měla cítit příjemně a neodolatelně. Budete v nich přeci trávit svůj nejdůležitější den života.


Zdroj: Par excellence.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trendy svatebních materiálů :

Trendy svatebních materiálů
Trendy svatebních materiálů
Trendy svatebních materiálů
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
biela a hlavne nekrčivá
Obrázek uživatelky
profil
Když jsem se vdávala tak žádné svatební salony nebyly.Teď je to o něčem jiném.Už se těším až se dcera bude vdávat a budeme vybírat.
Obrázek uživatelky
profil
Vjednoduchosti je krása a každá nevěsta, která je šťasná přímo září, takové nepotřebují ty přeplácané a drahé modely.
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi pekné dobrý článok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles