8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor na nábory na ulici!

10. 06. 2009 | Nemoci
Za nábor na ulici zaplatíte vysokou cenu. Váš lékař vás odmítne ošetřit! Paní Marta je zoufalá. V dobré víře přehlásila svoji dceru k nové zdravotní pojišťovně. Jenže lékaři, ke kterým dcera dosud bez problémů chodila, ji najednou odmítají ošetřit…

Takové jsou následky bezohledných, agresivních až útočných náborových akcí, které praktikují některé zdravotní pojišťovny ve snaze ulovit co nejvíce nových klientů. Dokonce si na to najímají profesionální agentury. Mladí, dobře oblečení, vemlouvaví chlapci a děvčata vám naslibují hory doly, aniž by vůbec tušili, co to zdravotní pojištění je.

Jim nejde o vás, ale jen o svůj vlastní honorář. V Hradci Králové jsem byl například na ulici náborář, který chtěl rovnou na místě vyplnit a podepsat přihlášku k nové pojišťovně. Nabízel za to šek na čtyři stovky, který prý proplatí jedna z našich bank.

Vysoká daň za čtyři stovky

Pozor na nábory na uliciJenže, k čemu vám budou čtyři stovky v kapse, když vás odmítne ošetřit doktor, ke kterému chodíte už dvacet let? Jak se to může stát, ptáte se? Snadno. Vaše nová pojišťovna s ním nemá smlouvu. A vám nezbude, než si hledat ošetření jinde nebo se modlit, abyste ten rok, než se zase budete moci vrátit ke své původní pojišťovně, moc nemarodili.

„Na náměstí mě zastavil nějaký klučina. Podepsala jsem jakýsi papír, že to je jen informace, že s námi mluvil a že nám z pojišťovny zavolají. Ale žádné rodné číslo jsem mu nedávala,“ vypráví Jana C. a poté jí a dalším šesti členům rodiny přišly karty z jiné zdravotní pojišťovny.

Z různých regionů se ozývají desítky klientů, kteří se neuváženě přehlásili jinam nebo vůbec netušili, že jeden podpis způsobí automatické přehlášení celé jejich rodiny k jiné pojišťovně. Někteří však mají smůlu. Rok budou žít v nejistotě, zda je lékař ošetří.

Přemýšlet raději až doma

Co dělat? Jak se bránit? Není třeba se náborářům vyhýbat, klidně si vezměte nabízené letáčky. Ale nic nepodepisujte. Poděkujte a odejděte. Přemýšlejte až v klidu domova. Zjistěte si, zda má konkrétní pojišťovna smlouvu s vaším praktickým lékařem, pediatrem, gynekologem nebo s nejbližší nemocnicí.

Na rozmyšlenou a na získání informací máte spoustu času. Přestup od pojišťovny k pojišťovně je možný jednou za 12 měsíců, vždy k začátku čtvrtletí. Mějte stále na mysli, že pokud se necháte zlákat nabídkou údajně zajímavých bonusů a neuváženě se přeregistrujete, můžete své rozhodnutí vzít zpět nejdříve za rok.

Proto spotřebitelům stále radíme, nepodepisujte nic bez uvážení. Smlouvy si dobře prostudujte, nevíte-li si rady, či pochybujete o nesrozumitelné formulaci, poraďte se. Navíc oslovení na ulici a rychlé podepsání smlouvy bez uvážení je srovnatelné se stížnostmi, jako u předváděcích akcích. Co podepíšete, těžko se vrací zpět.  

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Každá pojišťovna má dosti peněz, aby prováděla nábory, dávala za to peníze jiným lidem. Tak proč si nestanoví, že jestliže k ní člověk bude chtít přejít sám, dostane on sám již zmiňovanou částku. Jedná se o jeden tisíc za osobu. Když se přehlásí celá rodina, může dostat třebas pětisíc korun. Jenomže takhle je shrábne pojišťovatel. Je to prostě nespravedlivé. To samé dělají pojšťovny, potom se stane, že nějaká zloděja, zaplatila vždy první vstupní platbu s tím, že lidé nemusí nic platit. Dostala provize 5 milionů korun a je nezvěstná. Tak proč pojišťovny a jiné organizace, tyto peníze nedají rovnou lidem, však by se jich přihlásilo mnohem více a měli by to bez práce. Stačí dát informace na internet. Stejně je divné, že tak velké provize mohou lidé dostávat. Tak proč nás ostatní střední vrstvy stále někdo okrádá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles