8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Práce - Jak jsem naletěla

27. 12. 2011 | Vaše příběhy
Když jsem byla na podpoře, tak asi jako každý jiný nezaměstnaný jsem si hledala práci.

V té době jsem ještě internet neměla, a tak jsem využívala inzertních novin. Do jednoho takového jsem podala inzerát a říkala si: co kdyby.

Samozřejmě, že chodily nabídky typu sexu, jakéhokoliv rázu, dostal mě ten, chodit uklízet svlečená, no tak to ani náhodou, o nic takového jsem nestála.

Jednoho dne dopoledne se ozval příjemný chlap, majitel firmy, který zaměstnával lidi na rozvoz zboží po celé ČR, převážně se jednalo o luxusní spodní prádlo pro ženy. K práci je k dispozici služební auto, telefon a ještě daný finanční obnos do začátku pro vlastní účely. Chvíli na to mi řekl, že má další hovor, ať mu za chvíli zavolám. Po chvíli jsem teda zavolala, povídal mi o pracovní smlouvě, a pokud mám teda zájem, jako že jsem měla, tak že bude chtít životopis a dvě fotky. Životopis jsem sepsala a fotky si musela pořídit, zrovna jsem žádné neměla, tak mě čekala cesta ještě k fotografovi a fotky na počkání.

Odpoledne se majitel firmy ozval a domluvili jsme si ve městě schůzku. Čekala jsem na smluveném místě, ale nikdo nedorazil, tak jsem to po pár minutách vzdala a jela domů. Už jsem byla doma, když se ozval s omluvou, že mu do toho něco vlezlo, a že za sebe pošle náhradu, ale abych se prý nelekla, že to bude snědší muž, cizinec. Tak se schůzka o pár hodin opakovala znova. Přišel sympatický mladý muž, s culíkem a s jizvou na tváři, tu si pamatuji dodnes a hned od začátku velice příjemný, no prostě věděl, jak se v tomto případě chovat. Šli jsme do restaurace a tam probírali co a jak, dala jsem mu životopis a dvě fotky. Životopis prohlédl, a že teda mně tu práci dají. Pak řekl, že ještě potřebuje 1200 Kč na vyhotovení průkazky pro vstup do firmy a přístup k autu. Zarazilo mě to, že něco takového se musí platit, ale řekl, že to mi zpětně proplatí, a že to je také prý proto, aby to na svoje náklady nenechali vyhotovit a já si tu práci nerozmyslela.

Já tu práci chtěla, tak jsem zavolala známému, aby mi půjčil. Dotyčný muž mi ještě řekl, že ho nemá vidět, že vše kolem firmy, zaměstnanců a hlavně luxusního prádla je tajné, ohledně bezpečnosti v případě ponechání auta se zbožím před domem atd. Když mě známý o pár minut prozvonil, že mi peníze přivezl, nechala jsem na stole úmyslně ležet telefon, byl to starší typ, bez kontaktů, který stejně dosluhoval, což dotyčný nevěděl a já si ho chtěla ověřit, než mu dám peníze, řekla jsem si, jestli ho vezme a uteče. Šla jsem známému kousek naproti, a pak se vrátila s penězi. Dotyčný s telefonem neutekl, dala jsem mu peníze a rozloučili jsme se.

Druhý den dopoledne zavolal a řekl, že majitel je ještě na obchodní schůzce, ale že to spolu jinak probírají, a chvíli na to, že má zase další hovor, že to je zrovna majitel, ať mu zase za chvíli zavolám. Opět po chvíli jsem zavolala a řekl mi, co dál a že se sejdeme odpoledne a probereme ostatní. Odpoledne jsme se setkali a stále to byl ten snědší muž s jizvou, chodili jsme po městě, probírali co a jak dál, najednou záblesk, a on vystrašený koukal, kdo kde fotí, jestli ho náhodou někdo nevyfotil. Pak z něj vylezlo, jestli bych si nechtěla přivydělat ještě jinak, že by za to byly slušné peníze, začal mluvit o sexu, anebo že by i když tak stačily kalhotky potřísněné spermatem, to vše jsem ale odmítla a nechtěla o tom ani slyšet. Když začal naléhat a mně už to bylo dost nepříjemné, vymluvila jsem se na to, že to mám, aby mně už s tím dal pokoj. Pak už bylo docela chladno, tak jsme zašli do nejbližší hospody, tam ještě chvíli pokračoval s tím neslušným návrhem, a že je škoda, že to mám a co s tím teda uděláme, atd. Když neuspěl, tak se rozloučil s tím, že musí jít koupit ještě dítěti bundu.  

Zůstala jsem tam sama a už o to víc mi bylo jasné, že v tom není nic jiného než podvod. Ještě rozčílená jsem zavolala na ono číslo a vše mu řekla, že mi to došlo, o co mu či jim šlo, že jde o podvod, o vytáhnutí peněz z lidí, včetně toho prověření s tím telefonem, atd. Druhý den dopoledne mi volal údajně majitel a byl příkrý, a taky to, že prý o žádný podvod nejde, a že když si prověřuji já je, že oni si teď prověří mě, a že mi to vše klidně vrátí a že má zase další hovor, abych pak ještě zavolala, kde se sejdeme.

Už jsem nezavolala, ten hovor mi stačil, taky jsem se i bála, aby mi něco neudělali, přeci jenom měli moje citlivé údaje, fotky. Dva dny se mi snažili dovolat, pak tak týden mě ještě prozváněli, nereagovala jsem. Možná jsem měla se s ním setkat za něčí přítomnosti, ale když věděli moji adresu, tak jsem to neriskovala, nepodala jsem ani trestní oznámení, navíc by to nebyl ani přestupek, vzhledem k částce, pravda je, že takto podvedli asi více lidí.

Pár dní po, jsem potkala známého a řekla mu o tom, řekl mi, že takhle podobně podvedli i jeho kamaráda, ale ten přišel o daleko víc peněz. Vzal si ode mě číslo na ně a zkusil jim zavolat, jako že shání jistého pána, řekl smyšlené jméno a příjmení a oni mu odpověděli, že nikoho takového neznají, a že koupili telefon se simkou v bazaru.

Jedno ráno, když jsem ještě spala, přišla SMS, že si mám poslechnout hlasovou schránku, vzkaz byl od nich, ale z něho jsem se moc nedozvěděla, jen to, že volali omylem, tedy, že o tom vůbec nevěděli, takže tam byly slyšet jen zvuky jejich cesty nádražím, nějaký hlasy, vzkaz byl dlouhý, pak si toho asi všimli nebo jim došel kredit.

Já se jinak rozloučila s citlivým životopisem, fotkami a s penězi, nemluvě o tom vysokém účtu za paušál, ale také s ponaučením, už tak slepě nedůvěřovat za každou cenu.

Smutné na tom je, že lidi skrz nedostatku práce, budou podvádět zřejmě dál.                                                     

Jerenika - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Človeku je ľúto "vyhodených" peňazí, ale na druhej strane po takomto zážitku je už oveľa opatrnejší.
A tým, že si túto príhodu publikovala si možno pomohla iným, aby tak ľahko nenaleteli, lebo podvodníkov je dnes ako maku.
Obrázek uživatelky
profil
nikdy práci nenajdeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já když jsem hledala ve 48 letech práci, tak mi na pracáku paní sdělila, že ve svém pokročilém věku nemám naději. Tak jsem si ji sehnala sama a byla jsem tam 10 let a nikdo se nad mým pokročilým věkem nehroutil, naopak jsme navzájem brečely, když jsem odcházela do důchodu. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to haj*li, faktSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
práce je málo a spousta takových "podnikatelů" toho zneužívá. A kolikrát i úřednice na pracáku se na nezaměstnaného člověka dívají jako na někoho, kdo má lepru a jednají s ním jako s odpadem. Taky jsem to zažila. Úřednice si myslela, že nepracuju, protože NECHCI - ona přece taky práci měla... Hlavně že mě rovnou upozornili, že práci si musím shánět sama. Weendy, je to pravda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles