8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč k sobě nemohou být Chytré Ženy tolerantnější?

31. 10. 2008 | Výchova

Nevím, jak jste na tom vy, ale já si chodím na Chytrou Ženu hlavně odpočinout. Pročíst si pár článků, přihodit několik slov ke slovnímu fotbalu, nebo si podívat na zajímavou diskuzi. Ale bohužel se tu stáke častěji setkávám s projevy netolerance, arogance, sobectví a vůbec se spoustou věcí, bez kterých bych si svůj odpočinek dokázala docela dobře představit. Posuďte samy…

Fotografie

Podle mě je to nejčastější příčina svárů. Buď nejsou moc povedené a nehodí se sem, nebo jsou naopak moc pěkné a pak automaticky nastupuje podezření, že jsou stažené z internetu, což všímavý uživatel/ka obvykle neopomene připomenout v diskuzi Pro redakci. Někdy jsou tyto stížnosti jistě oprávněné, přesto mě napadá hned několik ALE…

Proč k sobě nemohou být Chytré Ženy tolerantnější?Radost z fotografování . Myslím, že to je to, co většinu z nás ponouká dávat sem své (podle našeho názoru) nejlepší fotografie. Jen mě trochu mrzí, že u některých z nich čtu mnoho negativních až urážlivých komentářů a přitom nikoho nenapadne,, že autor držel v ruce možná poprvé a nemyslím si, že by měl – po tom, co si přečetl, chuť zkoušet to dál. Když už kritizujete, tak, prosím, konstruktivně. Každý z nás se rád poučí, ale málokdo slyší rád, že je nemehlo.

Nádherné fotografie – to je druhá stránka věci. Vím, že je tu mezi námi několik profesionálních nebo poloprofesionálních fotografů a fotografek a málokoho potěší, když o něm někdo jiný rozšiřuje nepravdivé pomluvy. Čili pokud jste už někde stejnou fotku viděli, napište to. Ale raději soukromou zprávou adminovi, protože ne vždy je fotografie opravdu zkopírovaná (CHŽ není jediný portál s fotoalby) a neoprávněná kritika bolí. Mimochodem, až najdete v některém cestovatelském průvodci moje fotografie, dejte mi vědět ;)

Diskuze

Vidím to často. Někdo založí novou diskuzi a hned ho někdo další zpeskuje, že taková už tu je. Z vlastní zkušenosti vím, že vyhledávání v diskuzích nefunguje úplně 100% a podle obsahu se také ne vždy dohledáte. Proto prosím za všechny, kteří takovou chybu neúmyslně udělají; jestli vy ostatní uvidíte, že tu už taková diskuze je, napište nám i její název. Rádi se poučíme.

Hrubky

Malá, ale podstatná kapitola. To vás, kteří kritizujete někoho jiného za špatnou češtinu, nikdy nenapadlo, že pisatel/ka je možná dysgrafik, a že pravopis, který právě předvedla je dlouhodobě vydřeným úspěchem?

Víte co? Před pár lety jsem dělala korektorku na jednom povídkovém webu a znala jsem kamaráda, který měl pravopis opravdu ale opravdu příšerný. Než jsem opravila jednu jeho povídku, padly nejméně dvě kávy. Jenže tu povídku jsem si potom musela přečíst ještě dvakrát! Tak úžasně a čtivě byla napsaná. Mimochodem víte, že třeba Albert Einstein byl také dyslektik?

Umění konverzace

To nám tu, podle mého, mnohdy chybí. Jsme přece ve virtuálním světě, tak proč bychom k sobě měly chovat slušně? Mnohem jednodušší je přece do krve se poštěkat, tahat se za slovíčka a házet obrýlené smajlíky. Ale já se ptám; chováte se tak i ve skutečném světě? Odpověď nechám na vás…

Tak, myslím, že jsem se vyzpovídala. Vám všem nebo také nikomu, to záleží na úhlu pohledu. Chtěla bych hlavně vyvolat diskuzi: o všem, co se tu děje a hlavně jak se to děje. Nechci nikoho napadat nebo osočovat, to opravdu ne.

A také nechci, aby to vypadalo, že si na dění tady jen stěžuji. To vůbec ne. Každý den tu nacházím spoustu zábavy, inspirace a skvělých lidí. Mám to tady zkrátka ráda. A co vy?

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jen tak na okraj....říká ti něco....ten umí to a ten zase tohle ?????některá ovládá pravopis a jiná ne ale třeba ušije krásné šaty nebo upeče super dort......
je to ale tvůj názor ,neberu ti ho.....

mě zase vadí to " nechytré"......on nikdo není dokonalý....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
většinou napsaného souhlasím. Ne s tím, že dysgrafik je člověk s poruchou pravopisu. To je dysortografik. A i on, když něco napíše, měl by si to po sobě přečíst, popř. dohledat a opravit chyby. Dráždí mě z principu, že na portálu Chytrá žena, se vyskytují ženy nechytré a ještě jim to nevadí! Ta lhostejnost mi vadí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
někteří lidé jsou rejpalové a nedokáží ocenit, že se někomu něco povedlo..v každý společnosti se najde někdo takový:(
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík mluvi mi z duse. Chodim si sem pocist zajimave clanky, obcas pro radu, pro receptik, kdyz nevim, co dobreho uvarit. Jestli ma nekdo v sobe tolik nenavisti, at clanky necte, na fotky se nekouka a jse si radsi na prochazku, cerstvy vzduch mu udela dobre. Nazev portalu je dostatecne vymluvny. Pokud nekdo potrebuje kritizovat, byt zly a arogantni, za chytreho ho mnoho lidi zrejme povazovat nebude..
Obrázek uživatelky
profil
A co jsem chtěla hlavně říct je, že je pěkné kritizovat, ale jakmile se v reakci objeví něco jako "léčí si nízké seběvědomí a iq", "o mozku tu píše ta pravá", "asi jste slepé, nevidíte", "o používání toho co máte na krku na myšlení" - tak to jsou podle mě prachobyčejné urážky a reakce by se bez nich docela dobře obešla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles