Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychická šikana

25. 02. 2010 | Výchova

 Spousta dětí je šikanována. Většinou se dozvídáme, jak někdo někoho zmlátil a vydíral. Nebo jak opilý otec bije své děti, protože sám neví, co dělá. Zamyslí se ale někdo i nad tím, že existuje i šikana psychická, která není na první pohled vidět? 

     Většina lidí namítne, že pokud dítěti jen "domluvíte", nic se neděje. Ale co když to přeroste do stavu, kdy se dítě bojí už s danou osobou jen promluvit? A co když dítě uteče z domu? Opravdu je to vždycky jen jeho chyba? Nebo do školy nechce chodit "jen tak"?  Měli bychom spíše hledat příčiny, než vinit jen dítě!

      Z vlastní zkušenosti vím, jaké to je, když dítě šikanují např. přímo vlastní rodiče (ač si to neuvědomují). Začíná to tím, že už jako šestileté dítě se stydíte za své rodiče a nesnašíte je, přesto, že vám nic neudělali. Stačí ovšem neustálé připomínky, co všechno děláte špatně a jak se to chováte a hlavně proč to děláte jinak než ostatní.

      Nikomu není příjemné, když ví, že jeho vlastní rodina jej zavrhuje, protože dělá hold nějaké věci jinak než většina. Všichni bychom se měli snažit pochopit, že žádné zákazy nepomohou a případné opovrhování dohání dítě k šílenství. Nikdo nátlak nevydrží věčně! Dostaví se deprese a úzkosti. Já věřím, že si nikdo nepřeje, aby si tímto muselo jeho dítě projít.  Každé dítě potřebuje cítit lásku a bezpečí.

     Já už se na své rodiče nezlobím, že udělali chybu, ale jen chci, aby si všichni uvědomili, jak je zbytečné, aby se jejich dítě trápilo. Braňte jej a buďte mu oporou za každých okolností.  Je to přece vaše dítě, které milujete. Pokud nebudete dbát na to, aby se s vámi cítilo dítě dobře, nesmíte se potom divit, že v osmnácti práskne dveřmi a už ho neuvidíte.


Angee - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Krásně napsané.
Obrázek uživatelky
profil
nepríjemné ozaj
Obrázek uživatelky
profil
veľmi nepríjemná vec, mám to s otcom
Obrázek uživatelky
profil
Moc dobře to znám.Rodiče mé matky zemřeli,když byla malá.Byla na vychování u tety na venkově a dělali si tam z ní asi služku.Vdávala se pozdě a já se narodila když jí bylo 45let.Nemyslela to zle,ale asi to jinak neuměla.Otec zemřel ještě když jsem chodila do zdš a zústaly jsme sami.To byl důvod proč jsem neutekla z domova,ale počkala až mi bude 18let a přijala první nabídku k sňatku,abych se dostala z domova.
Obrázek uživatelky
profil
nejhorší je psychická šikana.rány na duši se hojí moc špatně. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles